19 януари 2015

Рог на трицератопс от преди 33 500 години?

Според Уикипедия:

Трицератопсите (Triceratops), (на старогръцки: τρικεράτωψ - трироголики) са род тревопасни динозаври, живели в края на кредния период (преди около 70 - 65 млн. години).

Вероятно са изглеждали по този начин:


Обаче през май 2012 в щата Монтана, САЩ е открит при археологически разкопки рог на трицератопс който е изследван чрез въглероден анализ и е датиран на 33 500 години, което е в разрез с научното схващане, че динозаврите са живели преди милиони години.Съществува една група от учени, нарекли се "Палеохронологична група" чиято цел е да изследва "аномалиите в науката". Според тях динозаврите не са измрели преди милиони години, те са се разхождали по земята и преди някакви си 23 000 години.

До скоро датирането с въглерод-14 не се е прилагало върху костите от динозаври. Смята се, че този метод е точен до 55 000 години назад във времето, а понеже динозаврите са живели преди милиони години, нямало смисъл да се подлагат на въглероден анализ. Добре че има и учени които не робуват на догмите на науката. Този рог на трицератропс не е първият който се датира чрез споменатия метод - за голяма изненада всички изследвани динозавърски кости са датирани на хиляди, а не на милиони години.

Не стига това, ами и много човешки цивилизации има изображения, които твърде много приличат на динозаври. Тоест тези зверове са били все още живи, когато първите човешки култури са се формирали и споменът за тях се е предавал от поколение на поколение.
На изображенията: горе в ляво - каменен релеф от Анкор Ват, Камбоджа (1186 г.), горе в дясно - черга от Наска, Перу (700 г.), долу - гоблен от Шато де Блоа, Франция (1500 г.)

Но има нещо още по-сензационно от въглеродните датировки. През 2005 палеонтоложката Мари Швайцер (Mary Schweitzer) обявява, че е открила меки тъкани в кост от крак на Тиранозавър Рекс. Според науката това е невъзможно - протеините от меките тъкани се разграждат за по-малко от един милион години, не биха оцелели 68 милиона.

Въпреки нарастващия брой доказателства, всички те се отхвърлят от официалната наука. Според тях всички тествани проби са замърсени със съвременни организми и затова се получават такива резултати от датировката.

Източник

Ето и едно клипче с подобна тематика - дали по време на гражданската война в САЩ, не е застрелян летящ динозавър?ПОДОБНИ СТАТИИ:
Великата американска стена - дело на човека или на природата
Галопиращи крокодили, които са се хранили с динозаври
Намерен е фосил на древно балоно-образно същество

Няма коментари:

Публикуване на коментар