06 декември 2014

Мистериозни експлозии се чуват из Великобритания - от Лондон до Глазгоу

Няколко силни "мистериозни избухвания" са били чути между 22:00 и 22:30 вечерта на 30 ноември на различни места във Великобритания. Десетки потребители на туитър веднага са съобщили за това. Едни сравняват чутото с пиротехнически фоерверки, а други със свръхзвуков трясък при прелитането на самолет. Някои дори смятат, че за това са виновни руските изтребители, известно е, че действително руснаците провеждат военни учения в Ламанша. Министерството на отбраната на Великобритания твърди, че не е имало самолети по това време във въздушното пространство на страната.

Властите обясняват чутите експлозии с пиротехнически илюминации провели се в Кройдон. Как обаче някои хора са чули избухвания на стотици километри от този град? Някои хора дори разказват, че техните домашни любимци са се изплашили.

Великобритания е само едно ниво по-ниско от най-горната степен за опасност от терористична атака. Така е от месец август, на някои хора изглежда са им изопнати нервите. Един ден по-рано, на 29 ноември, около 3 ч. рано през нощта пък се е чула силна експлозия в близост до най-голямата армейска тренировъчна база - Катерик. Полицията провела задълбочено разследване в което участвали експерти по анти-тероризъм, хеликоптер и кучета обучени да намират експлозиви. Дори затворили магистралата A1 за близо ден. Не открили нищо.


Преди седмица в Манчестър също е чута мощна експлозия и отново не е намерен източника и.

Източник

Ъпдейти:

Ден след като подготвих тази статия и преди още да се публикува, се появиха още новини.

Твърди се, че подобни експлозии са чути горе-долу по същото време и в Бъфало, Ню Йорк, САЩ....което е на 5000 километра! (Източник)


Появиха се и първите теории, че тези странни звуци са дело на извънземни и дори метеорити (източник), докато други са "по-скромни" - предлагат като причина изпитания на секретен американски самолет - така наречения "Проект Аврора" (източник).


ПОДОБНИ СТАТИИ:Вълна от наблюдения на НЛО над Великобритания

1 коментар:

  1. Най-логично ми е да се тества някой самолет, който да сплашва руските такива.

    Иначе като я прочетох, ми напомни малко на тази статя от Мистерика - Някогашна конспирация: газови експлозии в Лондон през 1944

    ОтговорИзтриване