21 декември 2014

Конспирация: самолет на НАСА в източна Африка

Преди няколко седмици на сателитни снимки от американско военно летище в Африка е бил забелязан апаратът на НАСА известен с името WB-57. Този самолет лети в горните слоеве на атмосферата и извършва различни научни изследвания. Тоест може да се предположи, че WB-57 е бил в Африка на поредната чисто научна мисия. С това въпросът щеше да се приключи, ако не беше доста загадъчното изказване на Джим Александър, един от официалните говорители на проеката "WB-57 High Altitude Research Program"

"Не мога да ви дам никакви (детайли)" - е казал той за ABC News на 3 декември - "знаете, че самолетът е бил там, видели сте снимката. Но аз не мога наистина да ви кажа за какво е бил там"

Едва ли от НАСА щяха да мълчат ако просто са правили научни експерименти, веднага се започнаха спекулациите, че самолетът е имал "секретна мисия".


В официалната уеб страница на НАСА посветена на този проект, се казва следното:

"Програмата WB-57 на НАСА предоставя уникална платформа на голяма височина на американските правителствени агенции, академични институции и комерсиални клиенти, с цел научни изследвания, развитие и тестване на напредничави технологии на место по целия свят. Примерите включват изследвания на атмосферата и земята, картографиране, събиране на космически прах, спомагателна поддръжка при ракетни изстрелвания, тестване на въздухоплавателни и космически системи"

Към момента НАСА притежава три напълно функционални WB-57 самолета, всички базирани в Елингтън, САЩ. Апаратите са в експлоатация от 60-те години на ХХ век.

Източник: The Gralien Report

Сега малко мои коментари. Първо, явно това не е обичайна практика, така мистериозно един от самолетите WB-57 да замине на мисия, иначе колегата паранормален изследовател и журналист Мика Ханкс нямаше да обърне внимание на новината. Чета негови материали и гледам онлайн шоутата му от години, дори си пишем от време на време, и съм забелязал, че има добра интуиция за необичайни новини. Затова мисля, че в случая е попаднал на интересна нишка.

Но няма само да го хваля, една забележка към статията му която му правят и в коментарите под нея - "източна Африка" е географско понятие, а не държава примерно като "Южна Африка", така че не става ясно къде точно е заснет апаратът. Някои читатели се чудят дали е близо до областите засегнати от еболата и дали "секретната мисия" не е свързана с тази зараза. Друг читател все пак е намерил, че става въпрос за република Джибути. Тя е буквално на километри от Арабския полуостров и в този случай е по-логично да се предположи, че мисията има нещо общо с конфликта в Близкия Изток. Вече и НАСА ли се е включила в борбата с "Ислямска държава"? Ако е вярно, това ще е новина!

Няма коментари:

Публикуване на коментар