01 ноември 2014

На лов за клипове в YouTube

Казват, че в момента в YouTube има толкова много качени видео-клипове, че един цял човешки живот няма да стигне за да бъдат изгледани всичките, а всеки ден, дори всяка минута се качват още и още. Поради това, голяма част от качените клипове са гледани под 100 пъти, под 10 или дори нито веднъж. Това е един необятен океан от неизследвани клипове.

Какви са тези негледани клипове? Всякакви, буквално всякакви, а както се твърди, включително и такива, които са качени несъзнателно. В това последното съм склонен да повярвам познавайки любопитството на Гугъл (собствениците на YouTube) към личния живот на хората. Когато преди години си направих регистрация в "Google +", без моето разрешение (може и да е пишело някъде със съвсем малки букви) се копираха всички снимки от МИСТЕРИКА в тази социална мрежа. МИСТЕРИКА е върху блог-платформата Blogger, която е собственост на Гугъл. Една колежка на свой ред си направи профил в "Google +" и както тя твърди, всичките и снимки от смартфона са се копирали без разрешение в социалната мрежа. Телефонът и е с операционна система "Андроид", която, каква изненада, също е собственост на Гугъл. Така че няма да се изненадам, ако и видео-клипове от телефоните на разни хора се прехвърлят без тяхното знание в YouTube.

От известно време се появи нова мания в интернет - издирването на клипчета с малко гледания. За целта се появиха много сайтове, които улесняват този дигитален лов.

Реших и аз да пробвам от любопитство няколко от тези сайтове, може пък да попадна на нещо интересно. От сайтовете които пробвах, ми хареса само този:


Той предлага няколко клипа, от които си избираш кой да гледаш. Има и бутон за зареждане на нови клипове в предложените. Около половин час се занимавах с търсене и попаднах на два клипа, които може донякъде да се приемат за находка - дал съм ги накрая. Преди това обаче следва да ви предупредя за това на което може да се натъкнете, ако и вие решите да се поровите.

Поради това, че са гледани от малко хора (или направо от никой), има вероятност клиповете да нарушават някои от правилата, но все още да не са премахнати понеже е нямало кой да ги докладва на администраторите. Такива клипове могат да ви разстроят или отвратят. Рядко се срещат действително, но има такава вероятност. А други клипове, ще ви отвратят и без да нарушават правилата. Аз примерно видях клип с едно куче, на което или му липсваше един от краката или стопанина му го беше привързал към тялото - във всеки случай неприятна гледка. В повечето случаи обаче опасността от претърсването на този океан от негледани клипове е съвсем друга - може да си умрете от скука. Все пак има причина никой да не ги е гледал - просто не показват кой знае какво. Само от време на време може да откриете нещо стойностно, така че си преценете струва ли си загубата на време.

А сега двете клипчета, които поне за мен си струваха търсенето.

Първото показва кадри от сателитите "STEREO". Очевидно клипчето не е оригинално, взето е от сайта на НАСА, но като не съм го виждал, за мен си струва. Виждат се някакви странни обекти около Слънцето, за които естествено има подозрения, че са НЛО.На другото клипче пък се виждат някакви водни животни, намиращи се в някакво помещение, чийто под е с плочки. Вероятно не е точно така, но имам чувството, че пичът си е наводнил банята у тях, за да отглежда тези животни, просто помещението донякъде ми прилича на баня в жилище, Чува се и някакво свирене, сякаш човекът им свирука с уста за да им привлече вниманието. Странно клипче поне за мен.ПОДОБНИ СТАТИИ:
Мистериозни мобилни клетки в САЩ
Читателски случаи със загуба на време

Няма коментари:

Публикуване на коментар