09 ноември 2014

Нов вид жаба намерен в Ню Йорк

Може би се чудите с какво е привлякла вниманието ми тази новина, че чак да я слагам в блога. Наистина, доста често зоолозите откриват нови видове от по-дребните животни - жаби и други земноводни, насекоми, гризачи и т.н. В случая има няколко неща, които привлякоха вниманието ми.

Първо, жабата е открита, не къде да е, а в Ню Йорк. И не става въпрос само за самия щат, а буквално за градската зона на този метрополис. А Ню Йорк е най-пренаселения град в САЩ. Чудно как така, един вид (вече получил латинското название Rana kauffeldi) е останал толкова дълго незабелязан...Може би това се дължи на окраската му - зелена кожа с "леопардови" петна.


Освен това звуците издавани от тази жаба са доста различни от тези издавани от други родствени "леопардови" жаби. Те са доста кратки, за разлика от на другите, които са по-дълги и дори наподобяват гърлен човешки смях.


Новата жаба е открита дори и около бейзболния стадион на Янките. Жалко, че точно нейните звуци са далеч от наподобяването на "гърлен човешки смях", може би това би обяснило някоя и друга история с духове. Запалянковци се прибират късно вечерта след поредната спортна среща, изведнъж чуват в мрака зловещ смях, а не виждат никого....

Няма коментари:

Публикуване на коментар