29 ноември 2014

Дали древните марсианци са загинали от атомно оръжие?

Поне от непосредствените ни наблюдения Марс днес е един пустинен свят без наличието на живот. Разбира се, тук и там може да бъдат евентуално открити микроби, но с голяма доза на сигурност може да се каже, че днес на "Червената планета" високоразвита цивилизация няма. Дали обаче някога в миналото не е имало? И дали не са загинали от атомна бомба? Нека да видим какво казват хората занимаващи се с конспиративни теории...

Андрю стои зад Ютюб канала UFO Sightings Cape Town и според него:

"Има буквално стотици руини на сгради в някои панорамни снимки на НАСА. Какво се е случило на Марс? Дали ядрена война или попадение на астероид? Важното е, че има много анклави по целия Марс където все още живеят хуманоиди"

Ето някои от въпросните "руини":


В сайта Arkcode.com не само, че се твърди, че е имало атомни експлозии на Марс, а дори, че те са свързани с библейския Кивот. Прилагат разни странни доказателства:


В излязлата през 1976 г. книга "Did Spacemen Colonize the Earth?" от Робин Колинс (Robin Collyns) пише следното:

"Трудно е да си представим, че една ядрена експлозия на Марс няма да бъде причинена нарочно. Вероятно е да е направена с конструктивна цел. Следователно това трябва да служи като едно от доказателствата за разумен живот на Марс"

Да приемем, че това са просто любителски псевдо-научни теории, но какво да кажем, когато подобни неща се изричат от Джон Бранденбург, дипломиран физик от Калифорнийския Университет в Дейвис? Той залага научната си кариера на карта, когато издава тази книга:


Не само това, той дава интервю за шантавата телевизия "Supreme Master Television" която е собственост на религиозния култ основан от върховната водачка Чинг Хай (на снимката).

(Източник: Wikipedia)

В това интервю Бранденбург разказва, че на Марс е имало цели две древни хуманоидни цивилизации наречени Кидония и Утопия, които са били на технологичното ниво на древните египтяни. Какво им се е случило? Ядрени експлозии, смята професорът.

"Две големи катастрофи са станали на Марс. Едната е тук" - казва Бранденбург посочвайки на картата на Марс - "а, другата тук е била причинена от паднал астероид".Въпросното интервю е от 2011. От тогава Бранденбург си е променил мнението за катастрофите - вече смята, че и двете бедствия са причинени от ядрени експлозии, но с "естествен" произход - примерно астероид пада в зона където има радиоактивни минерали. Интересното е, че НАСА не отхвърлят напълно възможността на Марс някога да са протекли естествени термоядрени реакции.


През 2015 Бранденбург ще издаде нова книга:


Той обаче вече е споделил следното:

"Като се има в предвид големия брой изотопи в атмосферата на Марс, такива каквито са се получавали при тестовете с водородни бомби на Земята, той може да се даде за пример за цивилизация изличена от ядрена атака от космоса".

Кой е извършил тази атака? Извънземни (различни от марсианците)? Изкуствен интелект претърсващ космоса за цивилизации от "плът и кръв"? Или някой побъркан марсиански лидер започнал ядрена война - така де, защо да не допуснем, че на Марс също е имало различни държави, който са водили войни помежду си?

Много хора, които си падат по конспирациите, харесват теориите на професора. Дори смятат, че ние сме следващите, които ще бъдат атакувани от космоса и затова трябва да се подготвим. А може би властите вече тайно се подготвят?

Е, в крайна сметка били ли са древните марсианци унищожени от атомно оръжие? Вероятно не, но ако един ден над Земята цъфнат зли извънземни с ядрени заряди, ще има поне няколко човека, които ще могат да ни напомнят - "аз ви казах, аз ви казах"...

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар