25 ноември 2014

Горбачов е бил обсебен от сериала "Тиун Пийкс"?

Това е една новина, твърде странна, за да я пропускам просто така. Първо, за по-младите читатели, предполагам, че е редно да разкажа с две думи кой е Горбачов и какъв е този филм "Туин Пийкс".

Михаил Горбачов е последният ръководител на СССР (това знаете какво е, нали). Именно при него, социалистическият блок се разпада и тоталитаризмът е заменен с демокрация и капитализъм. Оценката за него не е еднозначна, според едни той е предател, според други е спасител. Във всеки случай е една значима историческа личност.

"Тиун Пийкс" пък е един култов сериал със силни паранормални мотиви. В началото на 90-те, след падането на комунизма, той бе излъчен и в България. Помня времето, когато мало и голямо, го следеше, включително и хора,които никога не са се интересували от фантастика, свръхестествено и т.н. Просто не бяхме виждали такова нещо до тогава. Основната интрига в него се въртеше около това кой е убил една млада девойка на име Лора Палмър.


Явно и в Русия са излъчвали сериала и то докато Горбачов все още е бил на поста си. Според една книга посветена на "Туин Пийкс", той толкова е бил обсебен от историята, че се е обадил на тогавашния президент на САЩ Джордж Буш - Старши с молбата режисьорът Дейвид Линч да му издаде предварително кой е убиеца.Източник

Невероятно! Но дали е истина или авторът на книгата си е измислял? Пак казвам - ако е истина, е наистина невероятно! Горбачов, човекът който по онова време е можел да натисне "червеното копче" и стотици балистични ракети с ядрени бойни глави да поразят който и да е град на планетата. Човекът, който е можел да вдигне "специалния телефон" и да набере който и да е друг държавен глава по света. А той се обажда на Буш и го пита за един филм....

А между другото, упорито се говори на последък, че "Тийн Пикс" ще заснеме нов сезон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар