14 ноември 2014

Размисли за странните изчезвания (и два случая)

Кристофър Томпкинс от щата Джорджия, САЩ изчезва на 25 януари 2002. Последно е видян от своите колеги с които е работил на един път в 1:30 по обяд, бил се обърнал към гората. Буквално след няколко секунди той изчезнал, другите хора не видели как това станало, те отишли до мястото на което последно е бил и намерили едната му обувка, както и малко син плат от панталоните му, да висят на телената ограда край пътя. На земята пък имало малко монети, които изглежда са изпаднали от джоба му. Едва след 6 месеца намерили още една следа от него - на около 800 метра от мястото на изчезването му, навътре в мочурливата гора е намерена и неговата втора обувка. До днес няма нищо повече открито от Томпкинс.

При друг случай от непосочена година, едно семейство били с кемпера си на излет сред природата. Децата, момче и момиче спели в кемпера, заедно със семейната котка, докато родителите били навън, но на близо. Изведнъж чули вика на сина си и за секунди се върнали при караваната. Задната врата била отворена, а момичето и котката все още спели. Момчето никога не било намерено.

Има и други подобни случаи в които хора изчезват буквално за едно мигване на окото, и никой не вижда какво ги е взело. Защо? Какво е това "нещо" което похищава хора и защо никой не го вижда? Това за някаква негова слабост ли говори? Дали ако го видим "неговата магия ще се развали" и ще можем да го прогоним? Или ако знаем какво точно е, ще можем да му се противопоставим?

Нека направим един паралел. Може да стоим над някоя река и внезапно да грабнем някоя риба от водата (трудно е, но някои хора могат да го правят, а много птици и други животни успешно ловуват риба по този начин). Водата е като едно друго измерение. Ако искаме да навлезем за по-дълго в нея, на нас хората ще ни трябват специални приспособления - водолазен костюм, бутилка с кислород и т.н. И пак времето ни на престой е ограничено, пък и опасностите нарастват - кислородът свършва, ако е студена водата може да умрем от хипотермия, а ако сме в морето може да срещнем акули...

Дали нещо подобно не се случва и при внезапните необяснени изчезвания на хора? Може би "нещо" ни гледа от някое друго измерение? То може да "си протегне ръцете" и да ни грабне за миг, но не може / не иска дълго време да прекарва в нашето измерение - това не е неговата естествена среда, така както за хората водата е чужда среда....

Струва си да си помислим по тези въпроси породени от тази статия на английски:

It Takes People In a Flash

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Удивителната история на Маркос Родригес
Дивите деца
Другите измерения

Няма коментари:

Публикуване на коментар