03 ноември 2014

6 типа призрачна/демонична активност

За прояви на духове и демони се говори от хилядолетия. Макар да има множество теории за това какво стои зад тях, все още нищо не е доказано със сигурност. Това обаче не пречи да изучаваме тази паранормална активност. Изследователят Пол Дейл Робертс (Paul Dale Roberts, на снимката) е разработил една класификация на проявленията, която аз давам тук с известни съкращения. Възможно е други паранормални изследователи да не са съгласни с предложените категории, както и с описанията/обясненията им.
1. Остатъчна активност

Тази паранормална активност може да се появи, когато се случи нещо травмиращо, нещо насилствено, като убийство например. Негативната енергия буквално се изстрелва в атмосферата, където състоялите се събития се записват. Точно като магнетофонен запис, случилото ще се проиграва отново и отново. Съществата проявяващи се в този тип активност не са наясно със заобикалящата ги среда. Това не е интелигентна активност, няма взаимодействие, контакт между вас и съществото.

Такава остатъчна активност може да се получи и от голяма позитивна енергия изстреляна в атмосферата. Има много истории в които хора разказват, че са чували звуци от веселба - музика, пеене, танци, смях. Но когато влязат в стаята от където идват тези шумове, там няма никой.

Съществата които се проявяват при тази активност, изглежда са призраци на живи същества. Пример:

Жена е подложена на домашно насилие от съпруга си. След време те напускат апартамента и нови хора се нанасят. Новите собственици виждат като призраци старите - как примерно се карат. Намират старите собственици - те са живи и здрави и вече са разведени. Въпреки, че са живи, от тях и силните им емоции вече са се образували призраци. Това е случай на призраци на живи хора.

2. Полтъргайст

Този тип активност обикновено се причинява от тинейджърки преминаващи през пубертета. В този етап на живота си, младите момичета могат да са заредени с много вътрешна енергия която да започне да се проявява като почуквания, местене на обекти, присвяткване на лампите. Не винаги обаче това е причината.

3. Демонична активност

За разлика от предишните два типа, в които в основата им стоят хората, тук имаме нещо съвсем различно. Демоните са същества, които никога не са имали човешка форма. Айнщайн е стигнал до следното гениално уравнение - E = mc2. Енергията може да се преобразува в материя и материята в енергия. Демоните са чисти енергийни създания. Те изглежда се проявяват в една от следните три форми:

- Ангелски изглеждащи, красиви създания, които се опитват да накарат даден човек да направи нещо грешно или най-малкото необичайно

- Отвратително изглеждащи, зли същества. Вероятно демоните нарочно приемат този образ за да ни плашат, понеже са на ясно с това от какво се плашим

- Черна мъгла, сянка, дим. Изглежда повечето демони използват тази форма.

Демоните могат да пропътуват разстоянието от Сан Франциско до Хонг Конг за едно мигване на окото. Основната им цел е да внасят хаос сред човечеството. Те са измамници и манипулират обществото към разруха. Те търсят нашето унищожение.

Случаите с демони са изключително редки. При тях е нужно да се извика свещеник или демонолог.

4. Интелигентна/взаимодействаща активност

Когато умрем, нашата енергийна аура (от някои наричана душа) остава да живее. Тя носи информацията за това какво сме били. Когато видим такава аура, я наричаме "призрак", но за разлика от първия описан вид, тя има интелект и с нея може да се взаимодейства. Тя може да ни докосва и да комуникира с нас.

5. Хора-сенки

Авторът е описал външните проявления на тези същества. За тях съм писал в тази група статии и затова сега ще прескоча повторното им описание.

Авторът на класификацията казва, че не са призраци. Не посочва защо смята, че са различни от демоните.

6. Паранормални двойници

Изключително редки (според автора). Появата на зъл близнак е поличба за лош късмет и дори смърт. Пример:

Жена от Германия стояла на един уличен ъгъл в неназован град. Тя видяла с периферното си зрение своя двойничка в преминаващ автобус. Двойничката също я гледала. След една седмица жената отново видяла собствената си двойничка в претъпкан мол, която обаче се изгубила сред тълпата. Носела абсолютно същите дрехи. След още една седмица жената била диагностицирана с рак.

Повече за двойниците в тази група статии

Източник към оригиналния материал: част 1 и част 2

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Полтъргайст говори през електронни уреди
Нова теория за хората-сенки
Призракът на Сивата Лейди от Дъдли (Англия)

Няма коментари:

Публикуване на коментар