13 октомври 2014

Още една снимка на камера от дивата природа

Приложената история към тази снимка е следната:

"Моята приятелка наскоро ми показа снимка направена в Оклахома (САЩ), която и е показала нейната майка, на която пък и е била показана от нейна приятелка. Две сърни и малко момиче в нощница посред нощ.

Странно е, че момичето е ясно заснето. Не знам какво да мисля. Призрак ли е или истинско момиче. Една от сърните е наясно с присъствието на малкото момиче и гледа право в нея, другата гледа право в камерата. Изглежда момичето също е наясно с наличието на камера."
В оригиналната статия от където превеждам са изброени няколко версии.

 • Изфабрикувано фото. С някакъв софтуер е добавено момичето към снимката на сърните или пък сърните са добавени към снимката на момичето. В днешно време не можем да изключваме такава възможност.
 • Реална, но нарочно нагласена сцена. И момичето и сърните са истински, но някой ги е събрал за да направи тази уж призрачна снимка. Интересното е това, че ако е така, то животните не ги е страх от детето и не бягат. А може да са заснети точно миг преди да побегнат.
 • Снимката е реална, но не е нарочно нагласена и наистина и момичето и сърните са истински. По една случайност те са щракнати заедно на снимка. Ако е така това повдига няколко сериозни въпроса. Какво прави малко момиче през нощта в гората? Човекът на който принадлежи камерата, докладвал ли е в полицията - може да става въпрос за някакво престъпление?
 • И последната поне хипотетична възможност е това да е наистина призрачно момиче.
Източник

А сега моя прочит на тази история.

Първо да уточня защо в заглавието съм казал "още една снимка". Това не е първата такава. В този материал съм събрал линкове към множество такива:


Вижте също и това:


Това е първият материал, който преди да публикувам обсъдих на обща сесия в скайп с няколко от редовните читатели на блога. Радвам се, че го направих, защото иначе нямаше сам да обърна внимание на няколко детайла. Оформя се екип "Мистерика", което е добре :)

Първо сякаш детето е стъпило в някаква неестествена поза особено предния и крак.


Снимката е с ниска резолюция и може просто така да ни се струва, но кой знае. Вторият детайл е дори още по-странен. Сякаш момичето държи в ръце някаква странна кукла. Твърде много ми прилича на пищящ демон....


По самите теории - най-вероятна ми се струва тази, че това е дигитално направена фалшификация. Пък и как започва описанието "някой ми каза, на който някой е казал, на който..." т.е. иди че търси реалния първоизточник. Всички останали теории са доста диви, но кой знае, както се казва "понякога истината е по-странна и от измислицата".

Дали някой е завел детето си в гората само за да направи тази зловеща снимка? Ако е така, то това са меко казано безотговорни родители. Ако това е истината, то вероятно и сърните са докарани от човека там. Иначе биха чакали цяла нощ някоя дива сърна да се приближи. Може би това са питомни животни отглеждани в зоологическа градина и свикнали с човешкото присъствие.

Дали има шанс снимката да е реална и без да е нагласена? Не бива да изключваме никоя възможност. Но какво наистина прави малко момиче в гората през нощта? Може би тя живее наблизо и страда от сумнамбулизъм (тоест ходи на сън)? Може би след като се е разходила насън в гората отново се е прибрала у дома и родителите и не подозират нищо? В такъв случай трябва да бъдат предупредени. Полицията е редно да се заеме със случая.

И последно ако наистина имаме нещо паранормално тук, то едва ли става въпрос за "обикновен" дух, а за демон - не съм чул някой дух да носи в ръцете си пищящо същество....

А дали пък не тулпа? Образ роден от мислите на някой (виж допълнителните връзки)

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Кои са тулпамансърите
Читателска история: призрак в стара селска къща?

4 коментара:

 1. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 2. Казвам го с най-голямото си уважение - тази снимка не е автентична. Позволих си да потърся изображението с google и се натъкнах на тези два сайта http://www.wbtv.com/story/26617759/real-or-fake-hunters-trail-cam-captures-bizarre-image
  http://doubtfulnews.com/2014/09/ghost-like-little-girl-with-deer-some-fake-some-real/
  Оказва се, че снимката е манипулирана с някакъв софтуер, и всъщност е творба на изкуството, така да се каже. Освен това, аз така и не успях да видя "пищящия демон" в ръцете на момичето (бе се подигравам, сериозен съм, наистина бих искал да мога да го видя и аз).

  ОтговорИзтриване
 3. Благодаря за уважението, което изказваш, но няма нужда чак толкова предпазливо да подхождаш. :) Аз, а надявам се и мнозинството от читателите тук, не вярваме във всяко нещо, което видим в Интернет. Възможността да беше фалшива снимката беше голяма, но изглеждаше достатъчно интересна. Както ти каза "произведение на изкуството". Колкото повече хора се включат в дискусия и изложат факти и предположения в някоя от двете насоки, толкова по-добре.

  А за пищящия демон - аз го забелязах. Иска се малко въображение, за да се види. Погледни цялата сника - в дясната ръка на момичето има нещо сиво, което държи към тялото си. В горната част има нещо като глава с очи и уста, надолу продължава като сива рокля. Най-вероятно е кукла, но снимката е с такова качество, че не може да се каже.

  ОтговорИзтриване
 4. Фалшификат е на 101% - ако се разровите в нета, ще откриете много такива изфабрикувани снимки от еленски камери. :)
  Иначе има приложение за айфон - https://itunes.apple.com/us/app/ghost-capture/id349479650 :)

  ОтговорИзтриване