03 октомври 2014

От архивите: изчезналите пилоти на дирижабъл

Било август 1942 и Втората световна война бушувала. САЩ организирали наблюдение с дирижабли на водите в близост до западния си бряг с цел засичане на японски подводници

Сутринта на 16 август във въздуха се издигнал поредния наблюдателен дирижабъл (полет 101). Екипажът този път вместо обичайните трима, се състоял от двама души - лейтенант Ърнест Деуит Коди и редник Чарлс Адамс.

Всичко започвало рутинно като при всеки друг полет, макар че е редно да се отбележи, че в онази сутрин имало и мъгла. Дирижабълът се насочил към залива на Сан Франциско.

Въпреки мъглата, екипажът забелязал нещо във водата. Те съобщили по радиото, че виждат вероятни нефтени петна на повърхността на океана. Веднага след това връзката с полет 101 била загубена.

Скоро дирижабълът бил забелязан от мнозина рибари и други очевидци да лети край брега на десетина километра от планирания курс. Той летял сравнително ниско и хора на земята дори твърдят, че са можели да различат двамата пилоти в гондолата на дирижабъла. Малко след 11 часа местно време, апаратът се блъснал в една скала, след това прелетял над едно голф игрище, преди да се приземи с трясък на една улица.

Когато властите пристигнали на мястото, от екипажа нямало и следа. Установило се, че радиото на борда не било повредено - мистерия е защо тогава пилотите не са се свързали с базата. Също така е имало достатъчно гориво за да бъде дирижабълът още 6 часа във въздуха.

Какво се е случило с двамата военни никога не било установено. Теории много - от убийство/самоубийство до някакъв метеорологичен феномен, който да е изхвърлил двамата мъже над океана. А може би това е един от ранните случаи на отвличане от извънземни?

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Развитие по случая Валентич?
От архивите: смъртен случай в Австралия с древноперсийска връзка
Някогашна конспирация: газови експлозии в Лондон през 1944

Няма коментари:

Публикуване на коментар