19 октомври 2014

Призракът на Сивата Лейди от Дъдли (Англия)

След като посетили замък в Дъдли, Англия, млада двойка разгледали снимките, които направили с мобилния си телефон. Тогава забелязали нещо странно – когато приближили една от тях, видели нещо, което според тях е призракът на Сивата Лейди (Grey Lady), за която се смята, че обитава замъка от векове.

Снимката е направена на 30 август. Когато я разглеждали нещо привлякло вниманието на  Ейми Харпър (Amy Harper) –  светлина, която се вижда в една  от отворените врати. След приближаването виждат ясните очертания на жена. Двамата не се определят като ловци на духове и смятат, че откритието е станало случайно.

Снимката сама по себе си нямаше да е толкова интересна, ако не съществуваше легендата за Сивата Лейди. Смята се, че тя е духът на Дороти Беумонт (Dorothy Beaumort), която е починала там през 1646 година, малко след като е родила, като детето ѝ също умира. Последната ѝ воля била съпругът ѝ да я погребе до детето ѝ, но той не изпълнява желанието нейното основание. Това ѝ дава добра причина да продължава да обитава това място векове наред. Сведения за нейният призрак са получавани от замъка и от таверна „Сивата Лейди“, където според легендите нейната мъглява синкава сянка причинявала внезапен спад в температурата.
Самата снимка е неясна, като това може да бъде и просто човек. Туристически дестинации като тази поддържат легендите с различни истории, така че може и да е монтаж или младата двойка да вижда това, което иска да види. А може и да е Сивата Лейди.


Станислав Колев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар