12 октомври 2014

Съвременни български предсказатели (епизод 4)

Преди време събрах предсказанията на няколко български гадатели за 2014-а за да видя до колко са "способни в занаята". В първия епизод от поредицата представих Божидар Караджов.

Във втория материал разглеждам предсказанията на три жени-гадателки.

В третия епизод проверих дали са се сбъднали някои от предвижданията на Караджов. Нямаше такива. Останаха няколко предсказания, които преглеждам сега.

"Избори за парламент ще има през 2015 година."

Така изказано изглежда, че човекът говори за 2015-а без значение дали няма да има избори още през 2014-а. Тоест това му предсказание технически не е опровергано - наистина може да има още едни извънредни избори през въпросната година. Само, че не забравяйте, че въпросната прогноза бе направена в контекста на 2014-а година. И казвайки, че "избори за парламент ще има през 2015", очевидно се подразбира, че няма да са през 2014-а. Така че считам това му предсказание за ГРЕШНО.

"Те (ГЕРБ) ще влязат в новия парламент, но вече няма да са първа политическа сила."

Влязоха и са първа политическа сила. Следователно това е поредното ГРЕШНО предсказание на Божидар Караджов.

Остана едно последно негово предвиждане, което все още има шанс да се сбъдне - Бойко Борисов да стане президент. Но на фона на толкова много несбъднали се предсказания, дори и това да се осъществи, то ще е без значение, на мен вече ми е ясно дали Караджов има някаква дарба да предсказва бъдещето или не....

*****************

Да видим как се представят трите жени гадателки.

Данка Радкова:

През март догодина очаквам атентат над най-известния български политик, който може да свърши фатално.

ТОТАЛНО ГРЕШНО, дори няма смисъл да го коментирам.

Другият критичен момент тя очаква през август. Земетръсното огнище край Перник пак щяло да се разтресе, вероятно по-силно, отколкото през май 2012 г. Този пък с магнитуд около и малко над 6 по Рихтер.

Това лято имаше наводнения, но не и земетресение. ГРЕШНО

Не виждала нещо особено извън обичайните наводнения през февруари около топенето на снега.

Да, нищо особено не вижда - не видя големите катастрофални наводнения през лятото. ГРЕШНО

“Мога да кажа, че лятото на 2014-а ще бъде по-студено от предишните две лета, през юли може да дори да слагаме пуловери..."

Не съм гледал статистиката за средната лятна температура, но и аз имам чувството, че като цяло това лято беше по-студено от предишното. Не че е голям успех да познаеш това - шанса е 50 на 50 - или ще е по-студено или ще е по-топло. Юни (в началото) беше по-студен, а не юли както се споменава в предсказанието. И не сме обличали пуловери. Следователно като цяло това предсказание приемам за ГРЕШНО.

В политически план Данка очаква провеждане само на едни избори - евроизборите през май. "Ще победи статуквото, тези, които са сега, ще останат"

ГРЕШНО

*****************

Петя Димитрова-Ирина:

Следващият министър-председател ще бъде нисичък и почти непознат за публиката мъж, с оплешивяваща кафява коса, накуцващ с левия крак, но с отчетлива харизматичност.

Следващият премиер след Орешарски е Георги Близнашки, който нито е нисък, нито накуцва с левия крак (поне аз не съм забелязъл), а още по-малко е плешив. Така, че ГРЕШНО.

Българите зад граница ще имат решаващия глас за новия парламент.

Очакваше се наистина гласовете от чужбина (основно от Турция) да преобърнат вота. Това обаче не стана - избирателната активност в Турция не беше някаква феноменална, нито пък ДПС в крайна сметка успя да изпревари БСП. Следователно ГРЕШНО предсказание.

*****************

Астра Луна:

Ще ни сполети земетръс през юни, земята край Кресна ще се разклати сериозно, така, както не сме свикнали. Ще го усетят и в Гърция, чак до Солун.

ТОТАЛНО ГРЕШНО

Изборите през май няма да са успешни, ще има улични брожения, повечето партии няма да ги признаят.

Какво значи изборите да не са успешни? Нямаше сериозни улични брожения, а от партиите единствено май Атака подадоха възражение. ГРЕШНО

Ще има още едни избори през септември.

Ако беше казано, че изборите ще са през есента, щях да призная това предсказание за вярно, обаче Астра Луна се ангажира с точен месец - септември, а изборите бяха през октомври. Следователно предсказанието е ГРЕШНО.

Лятото ще е тежко. Синоптиците не знам дали го предвиждат, но аз виждам жега като в Сахара. През август поне всеки ден ще е с температурен рекорд.

Лятото действително беше тежко, но не поради описаната причина (жега като в Сахара), а заради наводненията. Следователно и това предсказание приемам за ГРЕШНО.

Виждам и кръв покрай един известен олигарх. Ще падне на площад, пред много хора. Ще посегнат и на известен политик, като двете престъпления ги виждам свързани. Единият няма да оцелее.

Годината още не е свършила, така че междувременно може да гръмнат някой политик или олигарх. И какво от това? При толкова неверни предсказания, едно да се е окаже вярно е абсолютно без значение....

*****************

Очевидно родните гадатели нещо се затрудниха с 2014-та година. Не смятам повече да се занимавам с тях. Който им вярва да продължава да им чете писаниците и дори може да ходи да му гледат лично на него (срещу заплащане). Мен няма да ме видите да ги моля да ми предскажат бъдещето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар