08 септември 2014

От архивите: Прокълнатата къща от Клейтън Каунти

Това се случило в края на 1959 година.

Били Майер бил роден и израснал там. На 15 години помагал за изграждането на къщата в която живял заедно със съпругата си Ани, докато нещо не ги прогонило от там. Двамата били вече доста възрасни - Бил на 83, а Ани на 77. Освен това мъжът бил прикован към леглото заради счупено бедро.

Всичко започнало в Деня на благодарността, който тогава се падал на 26 ноември. Към 11 ч. през нощта от тавана започнал да пада черен като сажди прах, който покрил всичко. Това продължило до към 3 през нощта. На сутринта огледали за пукнатини в мазилката, но нямало нищо.

Следващият инцидент се случил след няколко седмици. На 15 декември Ани седяла край печката, когато една стойка за цветя паднала на земята със силен звук. През следващите два дни още неща са щели да се случат. Падат чаши. Хапчета в затворено шише в шкаф са намерени на купчинка на пода. Появяват се звуци - сякаш група мъже блъскат с чукове. Първо започват да се чуват в кухнята, след това се изкачват нагоре по стълбите, след което отиват към верандата.

На 17 декември един фризер (на снимката) се срутил на земята във верандата, което окончателно изплашило възрастната двойка. Те се обадили на сина си, Елмер и му казали, че в къщата е опасно да се живее. С помощта на линейка трудноподвижния Бил и съпругата му били откарани при сестрата на Ани. Двете нейни котки обаче останали в къщата.


Вечерта, към 10:30 шерифът пратил двама мъже да проверят къщата и всичко било на ред. На следващата сутрин, самият шериф направил проверка и видял, че леглото е обърнато. Оправил го. По-късно през деня отново пратил някой да провери и отново леглото било обърнато.

Вечерта шерифът запечатал къщата и поставил яйца наоколо. На сутринта яйцето във всекидневната било счупено, но за това набедили котките.

Елмер, синът на възрастната двойка, отишъл в къщата с радиестезична пръчка. Тя започнала да се държи странно наоколо.

Тогава Пат Ливингстън, капитан на речен кораб и голям като фигура човек, който никак не се плашел лесно, предложил да пренощува в къщата. Тъкмо започвал да заспива, когато видял как един стол се плъзга по пода в спалнята. Следващото нещо, което си спомня е, че лежал на пода, събудил се с чувството, че е "гроги".

Новината за тази прокълната къща се разнесла из Америка. Дошли учени и провели изследвания. Техните тестове не показали нищо - никакви пукнатини или необичайна електрическа активност, нямало радиация.

Обаче докато един фотограф правел снимки в мазето, една тухла от стената се откъртила и счупила глинен съд на пода.

Възрастното семейство Майер (на снимката) никога не се завърнало в този дом, през май 1960 те продали парцела на съседите си - семейство Финеган. Бил и Ани се преселили в апартамент в Милвил.През следващите години доста любопитни хора и търсачи на силни усещания ще се навъртат наоколо.

Сега се смята, че описаните явления са били дело на хора - шегобийци и злосторници. Макар, че колко голяма отрепка трябва да си за да тормозиш по този начин възрастни хора. Освен това как така никой няма да забележи или хване тези злосторници?  

Мисис Финеган, следващата собственичка на къщата се надсмива над историите за духове. Новите собственици обаче не живеят в новата си придобивка, казват, че я дават под наем, но никой не я наема. В крайна сметка я превръщат във плевня.


Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Хотелски ужасии: труп престоява в стая цели 5 години
Призрачна мозайка се появява и изчезва на влакова гара в УстърНов случай на полтъргайст в София

Няма коментари:

Публикуване на коментар