04 септември 2014

Уиджа демонът Зозо

За незапознатите с Уиджа препоръчвам първо да прочетат тази статия:


За тези дъски мнозина твърдят, че могат да извикват духове и дори демони. Един такъв демон, който се появява на сеансите е наречен Зозо (Zozo). Дарен Евънс от Щата Оклахома, САЩ изглежда е човекът с най-много опит с него. Той дори се е обявил за "зозологист", има сайт посведен на това предполагаемо създание (даден по-долу) и дори играе като самия себе си във филма "Аз съм Зозо" (I Am Zozo) излязъл през 2012.

За Еванс всичко започнало когато намерил двустранна дъска Уиджа в дома на приятелката си близо до Тусла. На тъмната страна на дъската било изписано "Зозо" и изглежда създание с това име контролирало показалеца всеки път, когато Еванс и приятелите му започвали сеанс. Скоро Дарен се пристрастил, той вярвал, че Зозо го е избрал за да сподели с него информация за "оня свят". Зозо започнал да се появява на всяка дъска, която Еванс ползвал, а не само на двустранната Уиджа.

Естествено, много хора не повярвали на твърденията на Еванс, че може да призовава демона когато иска. Невъзмутим, Дарен посещавал с дъска Уиджа домовете на скептиците и ги превръщал във вярващи.

При един сеанс дъската многократно изписвала думата "прозорец". Хората провеждащи сесията не виждали нищо навън. По едно време обаче жената в чиято къща ставало това, отишла в кухнята и през прозореца видяла един плешив мъж да наднича от задния двор. По-късно Еванс и жената научили, че този човек е избягал от местно психиатрично заведение и че когато са го хванали, той е казал на ченгетата, че дяволът го е накарал да направи това.

В началото на 90-те, 5 години след като Еванс открил Зозо, човекът имал нервна криза защото вече вярвал, че съществото го следва в човешки вид. Неговата майка и баба направили екзорсизъм и Дарен изпаднал в сън за два дни. Докато той спал, жените виждали тъмни сенки да се навъртат около къщата.

Но най-лошото тепърва предстояло. Демонът започнал да твърди, че ще погълне душата на дъщеря му и ще я порази с "железен език". На следващия ден 3-годишната дъщеря на Дарен почти се удавила във ваната и в последствие била диагностицирана със заболяването MRSA. Тя била хоспитализирана и държана под карантина в продължение на две седмици. Нейният език висял гротескно от устата и. Детето в крайна сметка оцеляло, но Еванс разбрал, че демонът не е нещо с което да си играе.

Днес Дарен повече не провежда сеанси с Уиджа, вместо това поддържа този сайт с информация за демона:


Дарен Еванс не е единствения, който твърди, че е срещал Зозо. Други хора също твърдят в интернет, че се е появявал при техни сеанси. Изглежда, когато веднъж Зозо дойде при някой човек, той вече винаги ще се появява при сесиите на човека и няма да позволи на други духове да комуникират чрез дъската. Хората освен това започват да преживяват различни странни неща - от странни шумове до появата на сенки и дори привидения.

ИЗТОЧНИК

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Свещеник твърди, че получава sms съобщения от демон
Дух, който се появява само когато вали
Зловещата фигура в полето (САЩ)

Няма коментари:

Публикуване на коментар