07 септември 2014

Как се появява легендата за Лемурия

През 1858 младият зоолог Филип Латли Склейтър (Philip Lutley Sclater) е на остров Мадагаскар където изследва местната фауна. За негова изненада установил, че местните животни са подобни не само на тези в Африка (до която Мадагаскар е много близо), а имат голяма прилика и с тези в Индия. Така стигнал до извода, че някога Мадагаскар е бил свързан с Индия посредством днес потънал континент, който той нарекъл Лемурия заради предполагаемите лемури които са живели на него.Нека да уточня нещо - Филип Склейтър е уважаван учен. Той събира колекция от хиляди птичи видове, която подарява на Британския музей. Пръв открива окапито (непознато до тогава на науката интересно чифтокопитно животно). Основава списанието "The Ibis" посветено на орнитологията (дял от зоологията изучаващ птиците). Неговият син също е виден орнитолог.

По онова време науката все още не била стигнала до идеята за континенталния дрифт. Учените не предполагали, че Мадагаскар може да се е отцепил от Индия и постепенно да се е придвижил до днешното си място. Единственият начин да обяснят странните прилики било да предполагат, че ги е свързвал потънал континент. Така че не е чудно, че Склейтър стигнал до идеята за Лемурия. Той обаче не влагал нищо по-различно в тази идея. Странните твърдения се появили след него.

Германецът Ернст Хекел (популяризирал идеите на Дарвин за естествения произход в Германия) твърдял, че на Лемурия, не са живели само лемури, ами и хора. Те мигрирали в Индия и дали началото на арийската раса.

Известната спиритуалистка Елена Блаватска твърдяла, че жителите на Лемурия всъщност били лемури с човешки размери. Те били хермафродити и се размножавали без да правят секс. Когато обаче опознали секса, континентът потънал заради греховността им. Това твърдение не ме изненадва - винаги съм смятал Блаватска за пълна откачалка и се чудя как и до днес има хора които и се възхищават.

Други пък са предполагали, че лемурианците са измислили древния език санскрит. Или пък, че са имали телепатични способности. Розенкройцерът Хърбърт Спенсър Люис твърди, че маите са наследници на лемурианците, а също че живеят на върха на Маунт Шаста в Калифорния. Хора са ги забелязвали там - те имали дълги коси и английски акцент.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Флейти на 9000 години намерена в Китай

1 коментар:

  1. Съществуването на Лемурия и безполовото размножаване на хората, които са я обитавали, са окултни факти. Съвсем не е Блаватска единствената, която говори за това. Хората тогава не са имали съвременните човешки форми, телата им са били на границата между духовното и материята, и са били много по-пластични, отколкото сме ние днес.

    Между другото, всички ние - съвременните хора - в предишни животи сме обитавали този континент Лемурия, били сме хермафродити и сме се размножавали безполово. Освен това, съвременното разделение на полове е само временно явление, след няколко хилядолетия отново ще станем безполови, а размножаването ще се извършва посредством Словото. Това също са окултни факти.

    ОтговорИзтриване