15 август 2014

Китайски мистерии: масово отменени и забавени полети през последния месец

Отложените полети никога не са приятни. Кой иска да е блокиран на някое летище в продължение на 12 часа, заедно с хиляди други изнервени пътници?!

На 21 юли този ужас се е случил на хората тръгнали да пътуват със самолет от Шанхай. Повече от 200 полета били отменени на две главни летища (Pudong International Airport и Hongqiao airport), а много други отложени.

Нямало е предупреждение, че това ще се случи, нито информация кога полетите ще бъдат възобновени. Причината дадена за забавянията: "Високо-честотни тренировки на друг потребител" (и на английски звучи странно: "High-frequency drills of another user"). Какво по дяволите значи това?!

А това не се случва само в Шангхай. На 12 летища, включително Нанкин и Ухан, е имало такива произволни забавяния до към август.

А какъв е този мистериозен "друг потребител"?! Никой не ти казва - типично за една тоталитарна държава, съобщенията не значат нищо. Може би това са военни учения на китайската народна армия? Но кой си прави ученията над 12 от големите градове в страната?!

Има един друг интересен детайл. Ден преди последните такива забавяния, двама мъже са арестувани по нов закон касаещ "разпространяване на слухове онлайн". Те са твърдели, че властите спират полети за да заловят високопоставено официално лице, което е обвинено в корупция и се опитва да напусне страната. Не звучи много правдоподобно, това "невидимия човек" ли е, че да не може нормалната проверка преди полетите да го хване и трябва да отменят и забавят полети, че даже в цели 12 града. А как успява да се придвижва от град на град без да могат да го заловят?! А и самите власти твърдят с тези арести, че това са "слухове".

И друг любопитен детайл. Съвпадение ли е, че по времето на тези мистериозни забавания на полети, китайския ръководител Си Дзинпин е извън страната. Нормално дипломатическо посещение по другите страни или са го извели за по-голяма сигурност защото нещо се е случвало в Китай?

Едва ли скоро ще ни кажат отговорите...

ИзточникПОДОБНИ СТАТИИ:
Някои от най-известните НЛО наблюдения
Бележката на генерал Рейми относно Розуел
10 теории на конспирацията, които са се оказали самата истина

Няма коментари:

Публикуване на коментар