30 август 2014

Призрачна мозайка се появява и изчезва на влакова гара в Устър

Като пълна мистерия може да се определи предполагаемата поява и последвало изчезване на стенна мозайка в станцията Шръб Хил (Shrub Hill Station) в английския град Устър.

Съобщенията за тази мозайка идват от редовни пътници с влака. Официалните лица са озадачени. Те предполагат, че хората може би са видели наскоро реконструираната чакалня на гарата и някак си са се заблудили, че са забелязали стенна мозайка. Самите пътници обаче оспорват това предположение - не смятат, че е възможно да се заблудят по такъв начин.

Това се случило на 31 юли 2014. Както разказва Розалин Голдс, една от пътничките във вечерния влак:

"Забелязах нещо от прозореца на влака на гара Шръб Хил - в далечния край, на стената срещу главния изход. Беше невероятно красива стена - с ярко осветени мозаечни плочки в червено и синьо и с арки вградени в нея.

Беше много необичайно - никога не съм виждала нещо подобно на английска станция - беше почти в средиземноморски стил. Другите пътници коментираха колко приятно изглежда.

На следващия ден обаче беше свалена! Имаше дупка в стената и ограда около нея. Бях изненадана, че са я махнали, понеже изглеждаше прекрасно."

Официалните власти казват, че нищо не е било махано от гарата и единственото за което се сещат е, че може хората да са се объркали с наскоро възстановената чакалня.

Ето как изглежда чакалнята:


Източник

Как да си обясним тази история?

Сещам се за три теории.

Скептичната е тази застъпена в текста. Действително е възможно хората да са се объркали, особено ако двете вечери влакът е минал по различни коловози. Едната вечер е минал примерно по първи коловоз от където има изглед към наскоро възстановената чакалня, а на следващата вечер е минал по друг коловоз от където се вижда неремонтирана стена.

А може би тази мозайка наистина е "призрачна"? Нима всички призраци трябва да са на хора? Има истории за призрачни кораби и призрачни самолети, защо да няма и за призрачни стенни мозайки? Може би тази декорация действително някога е била там, но отдавна е премахната и сега се връща нейния призрак...

Третата поне хипотетична възможност е приплъзване в друга вселена. Има такива истории. Хора от нашия свят за малко попадат в друг подобен на нашия, където уж всичко е еднакво, но има някои странни разлики. В блога съм описвал подобни истории, обаче за хора сякаш дошли в нашия свят от някой паралелен. Освен това скоро планирам да извадя от архивите си и да публикувам една история която намерих преди години и която тогава не разказах защото все още не съществуваше МИСТЕРИКА. Тя е за трима човека, които временно се приплъзват в паралелен свят, но за щастие се връщат в нашия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар