19 август 2014

Развитие по случая Валентич?

"Изчезването на Фредерик Валентич" се счита за един от класическите случаи на уфологията. На кратко той може да се преразкаже така:

През 1978 година Фредерик изчезва с малкия си самолет над океана в близост до Австралия. В последния си радио-контакт с диспечерската кула на едно летище, той съобщава, че странен обект е надвиснал над него. Самолетът му никога не е намерен.

По подробно съм го описал в тази статия:


От тогава, та до днес са се появили десетки теории за това какво всъщност се е случило. Разни скептици са предполагали, че Валентич се е самоубил, но е искал това да стане зрелищно и затова е твърдял по радиото, че вижда НЛО, а всъщност нищо такова не е имало. В противоположния спектър е теорията, че малдият пилот е отвлечен от извънземни. Не стига това, ами от време на време се появяват недоказани твърдения, че Фредерик се е появявал къде ли не по света. Ето едно такова твърдение:

Случаят за който Карбалал (испански изследовател) разказва е от 1990. На остров Тенерифе принадлежащ към групата на Канарските острови се появява млад мъж, който се представя като Фредерик Валентич. Той дори показва австралийски паспорт, за да докаже своето твърдение. Казва на тези, с които говори, че сега принадлежи към групата на хората, които са "наети" от извънземните. Предполагаемият Валентич не показва признаци на стареене и прилича на снимките, разпространени по времето на неговото изчезване.

Този абзац е взет от тази по-стара статия в МИСТЕРИКА:


Между другото на много места съм чел за Фредерик Валентич, но едва сега попаднах на негова снимка. Просто като допълнителна информация ето как е изглеждал:


Сега, 36 години след този инцидент, една изследователска група от австралия (Victorian UFO ­Action group) твърди, че има нова информация по случая.

Първо, за тази снимка се твърди, че направена 20 минути преди изчезването на Валентич на брега на Кейп Отуей, Австралия. Дали странния обект на нея е НЛО-то отвлякло младия австралиец?


Още по-интересно е второто твърдение. До споменатите австралийски изследователи е достигнала информацията, че по време на изчезването на Фредерик, фермер намиращ се в близост до Аделаида е видял над своята земя 30-метрово НЛО към което е бил прикрепен малък самолет модел "Чесна" от който е течало гориво. Фермерът дори е успял да разчете регистрационния номер на самолета и го е надраскал отстрани на трактора си. Той разказал за това какво е видял на няколко негови приятели, които обаче взели да му се подиграват и именно заради това фермерът не съобщил на властите за видяното.

Сега изследователите се надяват да открият този фермер, ако все още е жив.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:




10 известни фотографии на НЛО




Древни изображения на НЛО и извънземни от Индия




Бивш барабанист на Megadeth заснема невероятно НЛО

1 коментар: