17 август 2014

Дух с брадва?

Тази снимка е направена на изведен от експлоатация английски военен кораб, който се е намирал на сух док. Човекът, който я е заснел, работи на дока. Правил е снимки на местата където ще се извършват ремонти и не е забелязал нищо необичайно. Едва в последствие е забелязал неясната фигура.


При увеличавана на яркостта се вижда, че това е фигура на мъж с брадва:


Поради това, че става въпрос за военен кораб, веднага е извикана полицията. Те са претърсили целия съд, но не са намерили никого. Ако е имало някой на кораба, то той не е излязъл през обичайния шлюз, защото там има охранителни камери, а те не са заснели нищо. Едва ли е скочил и през борда, както вече беше споменато, корабът е на сух док и един такъв скок ще доведе до падане от 25 метра височина върху циментовия под. Освен това човекът от снимката не е разпознат като някой от другите работници на дока. Кой е тогава? Може би привидение?


При много други предполагаеми снимки на привидения, силуетите са размазани и можем да говорим за "игра на светлината". Този случай не е такъв - снимката е твърде ясна. Или наистина е нещо паранормално или е поредната измама. Като говорим за измами, искам да припомня тази новина от преди години:


В последствие май отмениха този закон, но гадателите вече ще имат едно на ум.

Освен това наскоро пък се появи тази новина от Англия:

24-годишен мъж от Саутсий, Хемпшир е глобен с 35 лири стерлинги за това, че се е правил на дух в местно гробище. Той тичал из гробището и издавал звуци като "ууууууу". Освен това е осъден да плати още 20 лири на уплашени от него хора, както и други 20 лири съдебни разходи.


Така, че ако снимката на "привидението с брадва" е измама, то измамниците трябва да се притесняват, все пак и полицията са разкарвали и са им загубили времето да претърсват целия кораб. Пък и е крайно време всички измамници в сферата на паранормалното да бъдат санкционирани по някакъв начин. Така ще се "отсее зърното от плявата". Псевдо-гадатели, "ловци на духове" измислящи си фалшиви истории, хора правещи фалшиви снимки на НЛО с помощта на Photoshop и т.н. - заслужават поне една малка глоба. Това разбира се не се отнася за снимките заснели "нещо", което не е ясно какво е - може да е нещо прозаично, може и да е нещо паранормално. Единствено нарочните измами са за порицание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар