08 юли 2014

Тази година всички убити от светкавици в САЩ са мъже

От началото на 2014 седем американци са убити от светкавици и всичките те са мъже. Освен това от 2006 до сега от всички такива фатални случаи, 81 процента се падат на мъжете. Нима "Майката-природа" се е разсърдила нещо на "силния пол"? Изглежда необичайно, но може би има съвсем рационално обяснение.

При тазгодишните случаи имаме един рибар нагазил дълбоко в езеро и един работник работещ върху покрив. Мнозина избират именно тази теория за да обяснят настоящата статистическа аномалия - "повече мъже отколкото жени работят или имат хобита на открито и затова са по-застрашени от светкавици". Други внасят леки вариации в теорията - много мъже често държат метални предмети - въдици, пушки, инструменти и това насочва светкавицата към тях. Звучи доста логично.

Не липсват и сексистки теории (изказвани обикновено от жени) - според тях мъжете са твърде глупави да се приберат вътре, когато започне гръмотевична буря...


Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Изумителни фалшиви съвпадения
13-ти действително най-често се пада в петък
Няколко идиотски прояви

4 коментара:

 1. Анонимен25 юли, 2014 12:59

  Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. С римите се провали, затова започна епитети като "селянин" и "комплексар" да използваш ти.

   Изтриване
  2. Достатъчно компромиси ти бяха направени, но не разбираш от дума. Няма значение дали дразниш лично мен, но почна да дразниш много други читатели в блога. Не ми остава нищо друго освен да премахна всичките ти глупави коментари. От тук нататък никакви компромиси с никого.

   Изтриване
 2. Причината е в различния брой еритроцити при двата пола,при мъжете те са повече,което от своя страна води до промяна в заряда на организма като цяло,което го прави по-апетитен за мълнии.

  ОтговорИзтриване