05 юли 2014

Някои от най-известните НЛО наблюдения

По цялото земно кълбо хората виждат странни обекти в небето. Дали това са извънземни кораби, природни феномени, тайни правителствени апарати или нещо друго е трудно да се каже. Това е един кратък, но интересен списък с някои от наблюденията получили най-голяма популярност. Подборката е леко субективна - основно включва случаи от САЩ.

Уарден, Южна Африка, 2000.

Докато се движи по път край град Уарден, полицейски шеф наблюдава НЛО. Описва го като голям оранжев овален обект. Репутацията на човека е сериозна, едва ли очакваме полицейски началник да си измисля.

Сао Пауло, Бразилия, 1986.

Забелязани са 20 неидентифицирани обекта, военни самолети са пратени срещу тях. Когато обаче военните пристигат на мястото няма и следа от НЛО. За да приключат случая, експертите намират удобно обяснение - падащ космически боклук.

Източна Германия, 1990.

Двама служители работещи в атомна електроцентрала в Грифсвард забелязват група светлини летящи над местността. Хората са ги заснели.

В оригиналната статия не е даден никакъв снимков/видео материал, което за мен е работа свършена на половина. Затова аз издирих кадрите от този случай, не са с много добро качество, но не забравяйте кога са снимани.Уорентън, Южна Африка, 1994.

Фермер заявява, че е чул силен шум от апарат летящ с висока скорост до друг обект, който той нарича "кораб-майка".

Колката, Индия, 2007.

Няколко хора стават свидетели на различни бързо-движещи се летящи обекти - триъгълни или сферични по форма. Ярка светлина е обграждала обектите, образувайки нещо като сияние около тях.

Северно море, 1970.

Американски пилот прикрепен към английските военновъздушни сили RAF е вдигнат по тревога за да пресрещне неидентифициран обект. Скоро комуникацията с него е прекъсната. Самолетът е намерен на дъното на морето, но няма и следа от човека. Това дава повод на някои НЛО-ентусиасти да твърдят, че той е отвлечен от извънземни.

А може би просто е катапултирал преди самолета да се разбие и тялото му е паднало на друго място.

Тексас, САЩ, 1951.

Група професори от Тексаския технически университет наблюдават светлини летяща във V-образна формация.

Техеран, Иран, 1976.

На два изтребителя електрониката престава да действа. Военните твърдят, че причината е НЛО и извънземните.

Джорджия, САЩ, 1969.

Бъдещият президент, тогава все още губернатор на Джорджия, Джими Картър наблюдава странна светлина в небето.

Невада, САЩ, 1952.

Двама високопоставени военни наблюдават три НЛО-та в небето над пустинята Карсън. Те съобщават, че скоростта им е била по-висока от който и да е познат военен самолет.

Ню Мексико, САЩ, 1964.

Полицай на име Лони Замора наблюдава оформен като геврек апарат от който се изпускат сини и оранжеви огнени дири. Обектът е управляван от две призрачно-бели същества.

Уестал, Австралия, 1966.

Двеста ученици и студенти наблюдават голям апарат кацнал в тревиста мастност, който скоро отлита.

Нова Скотия, Канада, 1967.

НЛО пада в залива Шаг Харбър. Канадските военни правят претърсване на дъното, но не намират нищо.

Тексас, САЩ, 1967.

Двигателите на няколко коли се изключват след като обект с формата на яйце прелита над тях. Автомобилите започват да работят отново след като той се отдалечава.

Ню Мексико, САЩ, 1949.

Астрономът Клайд Томбо е известен с това, че открива Плутон през 1930. През 1949 обаче вижда и 8 странни светлини в небето.

Англия, 1980.

Един от най-известните случаи от Великобритания. НЛО каца в гората Рендълшам. Въпреки това военните не виждат причина на разследват инцидента.

Ню Хемшир, САЩ, 1961.

Прословутото отвличане на Бети и Барни Хил. С този случай започват така наречените "отвличания от извънземни".

Град Вашингтон, САЩ, 1952.

Прословутия полет на ескадрила НЛО над американската столица. Според военните нямало нищо необичайно - природни феномени дължащи се на промяната в температурата.


Щата Вашингтон, САЩ, 1947.

Бизнесменът Кенет Арнолд наблюдава няколко НЛО при едно свое пътуване с личния си самолет. Именно той въвежда термина "летящи чинии". Приема се, че с това наблюдение започва съвременната НЛО ера.

Една интересна предишна статия в блога по темата:


Розуел, САЩ, 1947.

Естествено класацията се оглавява от предполагаемата катастрофа на НЛО през 1947 край град Розуел, Ню Мексико. Военните първо твърдят, че се е разбил метеорологичен балон, след няколко десетилетия пък казват, че е паднал техен секретен разузнавателен балон. Дали обаче всичко ни е казано около този случай или има още "скрито-покрито"?

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Вход на подводна извънземна база край Малибу?
Класическите "летящи чинии" се завръщат
Почва от Розуел за продан

Няма коментари:

Публикуване на коментар