31 юли 2014

Жените в черно

В уфологията така наречените "мъже в черно" имат митологичен статус - историите и теориите за тях са многобройни. Понякога се споменава, че "мъжете в черно" са придружавани от "жени в черно", по-рядко са случаите на самостоятелни проявления на последните. Видният автор и паранормален изследовател Ник Редфърн е посветил статия специално на "жените в черно" (за по-кратко ЖЧ). Те сякаш имат по-дълга история, появяват се още в средновековието (а може би дори и по-рано).


Всъщност индивиди подобни на съвременните "жени в черно" обикалят земите по нощите векове преди настъпването на НЛО-ерата. Днешните хора в черно (ХЧ) имат за задача да сплашат НЛО очевидците и изследователите, докато средновековните ЖЧ са тероризирали тези, които се занимават с алхимия или с окултното, или пък тези, които са виждали легендарни същества като гоблини, феи и т.н.

Днешните ХЧ често пристигат в черни кадилаци, докато едновремешните яздят черни жребци със светещи очи, или се возят на черни карети.


Но да се върнем в съвремието. Изследователите приемат, че днешният феномен "мъже в черно" започва през 50-те години на ХХ век, когато човек на име Албърт Бендер от Кънектикът, САЩ е посетен от трима индивиди. По-малко известно е, че още през 40-те години семейство Бендер е било посещавано и тормозено по тъмна доба от жена в черно. За жалост Редфърн не е описал как точно тази жена е плашела хората.

През 60-те години съществото Мотман се появява в Поинт Плезънт, САЩ. Често хора, които са го виждали са посещавани от жени в черно, които твърдели, че са преброители на населението и нахално нахълтвали в къщите им. Първоначално наистина задавали обичайните въпроси, които се питат при преброяване - колко хора живеят в къщата, какъв е средния им доход, колко стаи имат и т.н. Скоро обаче преминават на доста странни въпроси като имали ли са странни сънища, или пък случвали ли са се смущения на телефонните разговори, какви са им вижданията за паранормалното и т.н. Кое правителство ще включи в проучването си такива въпроси?!

Една от ЖЧ, появила се в Пойнт Плезънт, пък твърдяла, че е секретарка на известния изследовател на паранормалното Джон Кийл. Тя се появила посред нощта, изплашила хората и си тръгнала. Това накарало самия Джон Кийл ясно да заяви: "Аз нямам секретарка!".


Подобна вълна от посещения на ЖЧ има и във Великобритания през 80-те години. Тук те не твърдят, че са "преброители на населението", а че са "социални работници", в последствие заради разразилата се истерия, ще бъдат наречени "фантомните социални работници". Много от хората, които са били посетени от тях, преди това са били свидетели на НЛО. "Жените в черно" ще твърдят, че до тях са стигнали сигнали за насилие над деца в семейството и затова са дошли да разследват. Някои от хората бързо са разбирали, че тези жени са всичко друго, но не и социални работници и са се обаждали в полицията. Тогава "жените в черно" са се изнасяли бързо от сцената. Мнозина вярват, че тези ЖЧ са имали за цел да отвлекат децата, неясно поради какви причини, но със сигурност намеренията им не са били добри.

Редфърн завършва типично за него материала си с думите, че описаните случаи са само върха на айсберга и в момента подготвя книга посветена на "жените в черно". Аз лично с удоволствие чета този автор, засега обаче съм виждал само една негова книга преведена на български.

Източник

2 коментара:

  1. де да можеше и мене да ме посети някоя мадама в черно :) с радост ще и покажа туй онуй :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Както се казва - внимавай какво си пожелаваш, може и да се сбъдне :)

      Изтриване