21 юли 2014

Мъртва приятелка изпраща съобщения във Фейсбук

Тази история идва от групата "No Sleep" (Без сън) в Reddit.

Човекът, който я е публикувал, се казва Натан. Той твърди, че неговата приятелка Емили е загинала в ужасяващ автомобилен инцидент през 2012. След година, тя се "завърнала" използвайки Фейсбук. Ако Натан лъже, той определено е вложил доста време и усилия в историята и всичките снимки, които е направил.

Всичко започнало с това, че някой (Натан твърди, че е самата Емили) започва да променя старите съобщения публикувани от момичето докато била още жива. Ако е така, изглежда, че духът не може да прави нови съобщения във фейс-а, а само да редактира старите. Логичен е въпроса, кой има достъп до профила на Емили. Натан казва, че само той и майката на загиналата жена знаят паролата.

Ето някои от съобщенията:Няма много смисъл в тях, но последното е доста зловещо с това "замръзвам".

Скоро след това духът на Емили (или който там се представя за нея и си прави лоши шеги) променил тактиката си - взел да се "таг-ва" на снимки на Натан.


А последното, което този някой (дух или не) е направил е да заснеме Натан, докато работи на компютъра си и да му прати снимката.


Това последното е доста зловещо. Ако наистина снимката е направена от Емили, то това е нещо ново в света на паранормалното - дух да може да направи снимка и дори да я качи във фейсбук. Може и да е направена от жив човек, примерно някой хакер да е разбил паролата на Емили и да си прави лоши шеги - но и това е доста зловещо, никой не обича някой тайно да го снима. Да се върнем на теорията за измама направена от самия Натан - трудно би направил такава снимка сам на себе си, затова ако той стои в основата на това, явно има помагач.

Реакциите и предположенията на общността в Reddit са различни, което е очаквано. Някои твърдо застават зад това, че самия Натан съзнателно пуска съобщенията. Други също смятат, че той го прави, но не осъзнава действията си, има някакво психично разстройство придобито в следствие на загубата на Емили. Има предположения, че майката на Емили стои в дъното на историята, все пак и тя знае паролата на профила във фейсбук. Други мислят, че някой откачен хакер си прави неуместни шеги.

А може би Емили наистина се е "върнала" от онзи свят.

Източник

Обновление към 20.10.2014:

Информация за подобен случай се появи и в България:

Шок! Валя от Бургас публикува картички със сърца във фейсбук

ПОДОБНИ СТАТИИ:Мистериозните YouTube клипове на Webdriver TorsoОбсебени автомобили в английско село

1 коментар:

  1. Обнових статията като добавих връзка към един подобен български случай!

    ОтговорИзтриване