18 юли 2014

Бележката на генерал Рейми относно Розуел

Историята на този инцидент е добре известна. През 1947 край град Розуел, САЩ се разбива някакъв обект. Първоначалните сензационни съобщения говорят за извънземна "летяща чиния". Бързо обаче военните излизат с опровержение - всъщност бил паднал най-обикновен метеорологичен балон. След години самите военни признават, че през 1947-а са излъгали - това което се е разбило не било обикновен балон, а секретен експериментален военен балон.

Въпреки това "признание" на военните, вече повече от половин век дебатите не стихват - какво наистина се е случило край Розуел. Някои смятат, че благодарение на новите технологии, вече имаме в ръцете си сигурно доказателство, че през 1947 край града наистина е паднал извънземен апарат, в който дори е имало извънземни.

На пресконференцията през 1947, когато военните представят инцидента като паднал метеорологичен балон присъства и генерал Роджър Рейми. Той държи в ръката си някаква бележка. На почти всички снимки тази бележка е обърната към самия него, на една снимка обаче (случайно или не) текста е обърнат към фотоапаратите на журналистите. За жалост дълги години, никой не е могъл да разчете написаното.В днешно време, благодарение на новите технологии, изглежда има напредък. Някои от буквите с голяма сигурност може да се каже, че са разпознати, а останалите са търсени чрез съвпадение с всички възможни думи в английския език. Ето един опростен пример:

"V i _ _ i _ s of the wreck" - с чертички са отбелязани неразпознатите букви, възможни думи са violins (цигулки), victims (жертви), virgins (девици) и др. От всички възможни думи обаче, единствено с "жертви" се получава някакъв логически смисъл - "жертвите на катастрофата", не е логично да пише "девиците на катастрофата" или "цигулките на катастрофата".

Така с тази техника е разчетен с голяма степен на сигурност въпросния документ. В него се говори за паднал "диск" в който е имало жертви, които са изпратени във форт Уорт.


Няма пряко споменаване за извънземния произход на апарата или телата, но ако това е бил секретен земен апарат управляван от хора (военни летци), защо и до днес не са го признали, а ни говорят за някакъв безпилотен експериментален балон?

Няма коментари:

Публикуване на коментар