01 юли 2014

Рядко срещани криптиди: Батскуоч

В 9:30 сутринта на 19 април 1994, 18-годишният Браян Кенфийлд шофира от Бъкли към дома си разположен под планината Рейнир в щата Вашингтон, САЩ. Без никаква причина колата му спира. Тогава на около 10 метра напред, с мощно тупване, на пътя се показва едно същество сякаш излязло от кошмарите.

То стои стабилно на задните си крака, високо е над 2.70 метра, покрито със сиво-синкава козина, има вълче лице, жълти очи, голяма уста с остри зъби (но няма от така наречените кучешки зъби), както и огромни крила.

Съществото се взира няколко минути в ужасения шофьор.

Тези две графики са нарисувани специално за този случай от двама различни художници:

(© Gary Stanley/Stigmata)

(© Richard Svensson)

След това съществото разтворило крилата си, които били толкова огромни, че покрили цялата дължина на пътя, и бавно отлетяло като предизвикало такава турболенция, че автомобила на Кенфийлд се люлеел целия. След като изчезнало, машината отново започнала да функционира нормално и човека подкарал към дома си.

На следващия ден, все още много уплашен, младежът отново дошъл на мястото, този път заедно с майка си и един съсед, но не намерили никакви следи. Въпреки това репутацията на Кенфийлд била толкова добра, че никой не поставил под съмнение разказа му. Дори репортерът С. Р. Робъртс от "Tacoma News Tribune", който интервюирал младия човек на 1 май, бил убеден в честността му.

В последствие съществото ще бъде наречено "батскуоч" от "бат", което значи "прилеп" на английски и "саскуоч", което е едно от многото наименования за Бигфут. На мен лично обаче това същество не ми прилича на летящ бигфут, а по-скоро на летящ върколак.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Митични същества: Грифон
Газека - криптид от Папуа Нова Гвинея
Водният дракон от езерото Челан

Няма коментари:

Публикуване на коментар