30 юни 2014

Скъсана страница от роман, в която се споменава Дяволът (читателска история)

Едно почти (не)обикновено съвпадение
Често си задаваме въпроса защо необясними неща се случват основно в САЩ, а тук не толкова често. Може би в България сме свикнали да даваме обяснение на всичко и да не виждаме нищо мистериозно около нас. Аз самият бях готов да подмина едно странно съвпадение, но след като прочетох мнение, че нарочно си затваряме очите за някои неща, реших да го опиша. Историята си е почти обикновена, така че не очаквайте нещо голямо.

Преди две седмици си взех книга от библиотеката.  „Захвърлен в природата“ от Милен Русков – хумористичен роман за ренесансова Испания и навлизането на тютюна като лекарство за всичко. Ако някой се интересува от самата книга, може да прочете ревю тук.

Още като я вземах, в библиотеката ми казаха, че има повредена страница. От вътрешната страна на корицата беше отбелязана и коя точно е тя. Погледнах я, видях че не липсва много и започнах да чета. Когато стигнах до въпросната страница, видях че точно на нея главният герой сънува Дявола и си говори с него. Стана ми странно какво точно се е случило с тази злощастна страница от книгата. Дали някое животно е гризало само нея? Читателят или малко дете са я откъснали? Или самият Луцифер си е поиграл с нея?

Почти веднага отхвърлих идеята за животно, тъй като други страници не са повредени. Ако дете си беше играло с книгата, пак е странно защо точно тази страница е нападнало и дори не е намачкало други. Попитах в самата библиотека и там казаха, че не знаят при кой читател е станало това, но приличало на откъснато с ръка. Казаха и че понякога читателите късат неща с които не са съгласни. Но в случая не е заличена цялата страница, а само 1-2 реда отдолу и съвсем малко отгоре. Ако беше скъсана която и да е друга страница, нямаше да ми направи впечатление. 

Какво точно се е случило? Развихрете въображението си и може да измислите много сюжети. :)Ако и Вие имате почти обясними преживявания, моля изпратете ги на Мистерика.

Автор: Станислав Колев


1 коментар:

  1. И аз на твое място бих се запитал защо точно тази страница?

    ОтговорИзтриване