21 юни 2014

Мумифицирано момиче си отваря и затваря очите

Розалия Ломбардо е била едва на 2 годинки, когато умира от плевмония на 6 декември 1920 в родния си град Палермо, Италия. Нейният разбит от мъка баща се обръща със специална молба към известния по онова време лекар Алфредо Сафалия. Той трябва да балсамира възможно най-перфектно тялото на починалото дете.

Преди няколко години, телцето е намерено в катакомбите на монасите-капуцини в Палермо. Заради доброто състояние в което се намирала мумията, дори я нарекли "Спящата красавица".

От тогава, макар и да звучи отвратително, малката Розалия Ломбардо е световна знаменитост. Срещал съм статии за нея в различни издания, включително ако не ме лъже паметта и в "National Geographic". Дори е поставена камера в саркофага, която прави снимки на всеки 60 секунди.

Именно тази камера улавя нещо странно - мъртвото момиче отваря и затваря очите си по няколко пъти на ден. В опит да обяснят феномена учените са предложили следното обяснение - проблясъците на светкавицата на камерата и влажността предизвикват този ефект. Как ли пък не?!

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Най- възрастният мъж на света

1 коментар:

  1. Анонимен21 юни, 2014 20:24

    духът и е събуден и не може да намери покой трябва да спрат с тия глупости и да я поставят във гроб или в параклис за погребение и да не се показва повече .

    ОтговорИзтриване