17 юни 2014

10 мистериозни места

Планините Суперстишън, САЩ

Тази планинска верига се намира на изток от Феникс, щата Аризона и дори самото наименование е необичайно, то може да се преведе на български като "суеверие". Някога коренните американци от племето Апахи са вярвали, че в тези планини се намира входа към Ада. Други индианци пък са смятали, че в планината има съкровища, които се пазят от същества наречени Туар-Тумс (Малки хора), които живеят в планини и тунели.

Белите заселници също имат легенди за Суперстишън. Една легенда твърди, че в началото на 19 век, човек на име Джакоб Уолтс открил входа към грамадна златна мина. Той запазил нейното местоположение в тайна до смъртта си, когато според някои версии на легендата, малко преди да умре споделил къде се намира с един друг човек. От тогава мнозина са търсили прословутата мина, но никой не я е намерил.

Специално за Съперстишън и друг път съм писал в МИСТЕРИКА в тази статия:

Какво се крие под планините Суперстишън

Иначе самата местност е доста красива:


Южноатлантическата аномалия

Радиационият пояс на Ван Алън представлява област от магнитосферата на нашата планета с високо съдържание на високоенергетични заредени частици - предимно протони и електрони. Той обаче е най-близо до земната повърхност в определена зона простираща се над голяма част от Южна Америка, южният Атлантически океан и дори малка част от Африка.


В тази зона често дейността на сателитите се разстройва или дори изцяло спира. Поради това когато телескопът Хъбъл прелита там, винаги го изключват. Когато пък траекторията на Международната космическа станция минава от там, космонавтите избягват да излизат в открития космос.

Тази аномалия не предизвиква само технически проблеми, астронавти са разказвали, че са им се привиждали "падащи звезди", когато са минавали през зоната.

Самото възникване на аномалията и начина по който влияе на хора и уреди, още не е напълно обяснен от науката.

Езерото Ангикуни, Канада

През един ден от месец Ноември 1930, трапер на име Джо Лабел търсел подслон за през нощта. Той познавал района и знаел селото на инуитите (северноамерикански коренни жители), което се намирало там. Има спор между различните източници както е било населението на това поселище - от 30 до 2000 човека. Но да се върнем на историята - когато Лабел стигнал до мястото, пред него се открила зловеща картина - никакви хора не можели да бъдат открити там. Всичко останало си било на мястото - включително храната и пушките. Лабел съобщил на канадските власти за изчезването на цялото население и те започнали разследване. Било установено, че в мястото за погребения поне един гроб (а според някои източници и повече) бил разкопан (определено не от животни) и съдържанието му отнесено. На няколкостотин метра от селото били открити мъртвите тела на 7 кучета използвани за теглене на шейни. Изглежда те били умрели от глад, въпреки изобилието на храна намираща се на няколко крачки от тях в селото. А някои източници дори твърдят, че по времето на предполагаемото изчезване на индианците, над езерото се наблюдавали странни светлини. Това последното дава храна за появата на теории обясняващи изчезването с извънземни. Но това не са най-откачените теории, някои дори посочват за виновник...духове или вампири!

Не знам защо, тази история ми напомня за случая Дятлов, но за разлика от руския случай, може въобще да не се е случила - така поне твърдят някои скептици. 

Тази снимка е дадена към оригиналната статия, не е споменато каква и е връзката със случая:


Иначе самото езеро се намира доста на север:


Дяволското море

То се намира край Япония и се приема за местния еквивалент на Бермудския триъгълник. Свързва се с магнитни аномалии, странни светлини и разбира се изчезвания на кораби и самолети. За него в началото на 2013 г. публикувах тази статия в МИСТЕРИКА:

Една случка с НЛО от другия "мистериозен триъгълник"

Ранчото Бигелоу, САЩ

Това всъщност е новото име на добре известното ранчо Скинуокър. Предишна статия за него в блога:

Ранчото Скинуокър в Юта


Поинт Плезънт, САЩ

Това е градът около който през 1966-1967 година се е подвизавал прословутия Мотман. За това същество има десетки теории - от извънземно през таен правителствен експеримент до демон вещаещ нещастие. За последната теория говори и това, че действително на 15 декември 1967 мост в града се срутва при което загиват десетки души.

Една по-обикновена теория предполага, че наблюденията на съществото са породени от тренировки на специалните военни части:


Ако не знаете как точно е описван Мотман, може да прочетете в тази статия:


В друга статия в блога пък съм споменал, че въпреки лошата си слава в Поинт Плезънт всеки септември се организира фестивал посветен на Мотман (дори му е издигната статуя):

Шантави фестивали

Мичиганския триъгълник

Този георграфски триъгълник се намира точно в средата на езерото Мичиган, едно от Големите езера в Северна Америка. И то се свързва с мистериозни изчезвания на водни съдове и въздушни апарати. Ето някои по-известни:

28 април 1937. Капитан Джордж Р. Донер плавал с кораба "O.M. McFarland" от Ери, Пенсилвания към Порт Вашингтон, Уисконсин. Маршрутът му минавал през триъгълника. Както разказва историята, капитанът бил изтощен и се оттеглил в каютата си, като поръчал на помощника си да го събуди като наближат крайната си дестинация. Когато след три часа помощник-капитанът решил да събуди Донер, него го нямало в каютата му, нито където и да било другаде на кораба.

23 юни 1950. Полет 2501 на "Northwest Airlines" се движел с 58 пътници на борда от Ню Йорк към Минеаполис. Бил упраавляван от опитния летец Робърт Линд. Заради лошото време, се наложило да промени курса си и да премине през мичиганския триъгълник. Около полунощ, той помолил диспечерите ръководещи въздушното движение да слезе от 1000 на 750 метра височина, без да дава причина за това. Диспечерите не му разрешили и това била последната комуникация със самолета. Той изчезнал от радарите над езерото. Има противоречиви данни за това каква част от самолета била открита (някои казват, че абсолютно нищо не било намерено, а други твърдят, че известно количество дребни предмети били открити - като възглавниците от седалките). Но целия самолет или човешки тела никога не били открити.

Долината Сейнт Люис, САЩ

В тази долина намираща се в Колорадо, често се наблюдават НЛО, има и стотици случаи на така наречените осакатявания на животни.

Наблюденията на НЛО са толкова чести, че една жена живееща в района дори си е построила специална наблюдателница от където удобно да ги наблюдава. От 2000 г. до сега е видяла повече от 50 броя НЛО. Първото осакатяване на домашно животно (кон) пък се случва през 1967 г., не смятам да разказвам в какво състояние е намерено тялото.

Тази снимка е дадена към оригиналната статия и предполагам, че това е НЛО заснето в района:


Триъгълникът Бенингтън

Тази географска зона се намира в щата Вермонд, САЩ и в периода 1945-1950 в него са станали 5 изчезвания.

12 ноември 1945. 75-годишният Миди Ривърс предвождал група ловци. На връщане от ловната им експедиция, той избързал напред и...повече никой не го видял. Единствено намерили патрон от пушка в един поток.

Паула Уелден на 18-години, студентка в колежа в Бенингтън изчезва докато пътувала на автостоп на 1 декември 1946 г. Никога не била открита и най-малката следа от нея.

Точно след три години, на 1 декември 1949 ветеранът от войната Джеймс Тетфорд се прибирал с автобус към дома си, след като бил на посещение при роднини. Очевидци си спомнят, че са го видели в автобуса, но когато машината спряла на неговата спирка, той не бил вече там. Той сякаш се бил изпарил, макар багажа му още да си бил на мястото.

12 октомври 1950. 8-годишно момче изчезва безследно докато майка му хранела прасетата.

Последна изчезнала жена на име Фрида Лангер. Това се случило на 28 октомври 1950 г. Тя се разхождала заедно със свой братовчед, но се подхлъзнала и паднала в един поток. Решила на бързо да се върне у тях, колкото да си преоблече мокрите дрехи и...повече не била видяна жива. От изброените случаи тя е единствената чието тяло все пак е намерено. Това се случило след повече от 6 месеца на 12 май 1951 г. Трупът и бил намерен в една местност която била основно претърсена при изчезването и. Освен това тялото било в толкова лошо състояние, че не можело да се определи причината за смъртта.

Теориите за описаните случаи включват какво ли не - Бигфут, извънземни, сериен убиец.Триъгълникът Бриджуотър

Тази зона пък се намира на юг от Бостън. Там е наблюдавано какво ли е.

От 70-те години на 20 век се говори, че е виждано високо маймуноподобно същество да броди в блатата. Виждани са и така наречените "гръмотевични птици", за които някои хора предполагат, че са оцелели птеродактили. През 1976 един човек заявява, че е видял как гигантско куче с червени очи прегризва гърлото на две от неговите понита.

Не липсват и случаи на осакатявания на животни. Някои хора ги приписват на сатанински култ действащ в района.

От 60-те години пък зачестяват наблюденията на НЛО. През 1976 очевидци твърдят, че два неизвестни обекта са кацнали за известно време на път 44. През 1994 пък е видян един от прословутите "черни триъгълници" - с червени и бели светлини. Един от най-старите известни случаи обаче е от далечната 1908. В нощта на Хелоуин двама гробари видели в небето "гигантски фенер". Той стоял там 40 минути преди да изчезне.

Освен това често в района се наблюдават мистериозни черни хеликоптери.


Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Мъж в черно в хеликоптер

Няма коментари:

Публикуване на коментар