06 май 2014

По-малко познати криптиди: Сналигастър

Сигурен съм, че сте чували за криптиди като Бигфут, Лох Нес, Мотман, Дяволът от Джърси, но в Мериленд, САЩ се е навъртало едно митично същество, за което малко хора днес знаят. То е наречено Сналигастър (Snallygaster) и е по-ужасяващо от всички споменати по-горе същества, взети заедно.

За първи път е забелязано от имигранти преселили се от Германия някъде около 1730 г. Описват го едновременно като рептилоидно и птичеподобно същество с масивни криле, с едно единствено око и гигантски пипала. То вдигало хората от земята и ги занасяло някъде високо в околните хълмове, където се хранило с тях.


Наблюденията на Сналигастера продължили чак до ХХ век. Някои дори твърдят, че самият президент Теодор Рузвелт е мислил да вземе нещата в свои ръце и да залови звярa.

Съществото не е виждано скоро. Въпреки това в тази област все още могат да се видят нарисувани на хамбарите звезди със седем върха - смятало се, че този знак предпазвал от Сналигастера.


Всички знаем как изглежда "Звездата на Давид" (6 върха) и петолъчката/пентаграма, но се зачудих как би изглеждала една звезда със седем лъча. Ето я:


Това специално е и емблема да едноименната рок група "Snallygaster" формирана през 2007. Тоест легендата продължава да живее по един или друг начин.

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Теория на Ник Редфърн за чудовището от Лох Нес

Няма коментари:

Публикуване на коментар