16 май 2014

Попобава - един сравнително нов демон

Попобава е името на езика суахили дадено на източно-африкански, едноок, крилат, зъл демон. В сравнение с други легендарни същества, той е доста млад. Легендата за него се появява преди едва по-малко от 50 години.

В историята се разказва за ядосан шейх, който загубил контрол над един джин, който бил извикал за да отмъсти на своите съседи за нещо. Смята се, че тази легенда е алегория за търговията с роби, която някога е съществувала по тези земи.

Съобщенията за наблюденията на съществото са спорадични през годините, като от време на време има пикове през 70-те и 80-те години на 20-век. Масова паника заради страха от това същество настъпва през 1995 в различни страни от региона. Интересно е да се отбележи, че съобщенията за негови нападения зачестяват по време на политически избори. Местните хора се събират на големи групи и прекарват будни нощта около запален огън. Разбираемо е защо хората се страхуват от него, като се има в предвид какви пъклени дела му се приписват.

Това същество може да си сменя формата, като може да приема вида и на човек. Той атакува мъже, жени и деца, без да подбира. Това понякога са само физически нападения - като примерно одрасквания, но понякога са сексуални атаки, които предизвикват по-големия страх. Попобава минава от къща на къща и изнасилва мъже и жени, това е един демон - сериен изнасилвач. Не стига това, ами причинява и психологически травми като кара жертвите си да разказват какво им се е случило. Ако не го направят, заплашва че ще се върне.

FEAR NET


ПОДОБНИ СТАТИИ:
Подборка на страшни истории от Reddit

Няма коментари:

Публикуване на коментар