10 май 2014

Класически НЛО случай: сражението в Кентъки (1955)

Били Рей Тейлър и неговата съпруга били на гости във фермата на техните приятели Сътън. Било вечер и Били излязъл за да донесе вода от фамилния кладенец. Докато вадил водата от кладенеца, той видял "голям, сияещ обект" да каца на близо половин километър от него. Развълнуван и уплашен, той се върнал на бегом в къщата, но никой не повярвал на историята му.

Но скоро странни неща взели да се случват. Семейните кучета взели да лаят навън. Главата на семейството, Лъки, заедно с Били Рей излезли за да проверят какво става. Двамината замръзнали на място, когато видели към тях да се приближава същество високо около метър с вдигнати напред ръце. В последствие и двамата ще заявят, че никога не са виждали такова нещо. Описват създанието с големи очи, разтеглена уста, тънки и къси крака, големи уши и ръце завършващи с големи нокти.


Типично по американски (или по-правилно да кажа "по човешки") хората решили първо да стрелят после да задават въпроси. Били Рей извадил своята 22-калибрена пушка, а Лъки своя пистолет. Но куршумите нямали видим ефект върху съществото, макар и двамата мъже да казват, че са го уцелили от близко разстояние.

Все пак създанието се върнало в гората, а двамата мъже се прибрали в къщата. Скоро обаче друго (или същото) същество се показало на прозореца. Били и Лъки отново изпразнили оръжията си по него. Решили да излязат навън за да видят дали са го убили, но не намерили нищо. Тази "игра на котка и мишка" продължила цяла нощ като вече няколко същества ту се появявали, ту се скривали.


Осъзнавайки, че имат работа с нещо необичайно, хората решили да напуснат къщата и да поискат помощ от полицията в малкия град Хопкинсвил. Всички обитатели на фермата (общо 11) успели да се натоварят в две коли и заминали. Стигнали благополучно до полицейския участък. Чувайки историята им, шерифът Ръсел Грийнуел си помислил, че се шегуват. Най-накрая успели да го убедят да дойде с тях във фермата.

Когато полицията пристигнала, направили претърсване около къщата, но не намерили никакви същества. Но полицаите видели множеството дупки от куршуми в стените и стъклата на прозорците. Повече от 20 полицаи участвали в претърсването и те потвърждават, че Сътънови не били пияни и изглеждали истински уплашени от нещо или някой. Съседите потвърждават, че тази нощ са видели светлини в небето и са чували изстрели от фермата на Сътън.

Полицаите си тръгнали в 2:15 през нощта и извънземните се завърнали. Отново се повторила същата безрезултатна битка.

На другия ден полицията изпратила молба до военновъздушните сили да разследват случая. Претърсването на местността от военните също не дало резултат, разпитали 5-ма от свидетелите на нощните събития.

Тази история бързо се разчула, особено след като базираният в Кентъки вестник "Ню Ера" публикувал репортаж на 22 август 1955. В началото мнозина си мислили, че това е добре подготвена измама от страна на семейство Сътън. Но ако е така, каква им е била целта? Те не направили пари от историята, само задлъжняли заради ремонта на къщата, който се наложило да направят. Нима просто са искали да станат известни и да си видят имената във вестниците?!

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Площадки за излитане на нацистки "летящи чинии"?
Читателска история: спомен за отвличане от извънземни
Американски граждани се сражават с извънземни (скорошен случай!)

2 коментара:

  1. Нямаше ли тука една статия за това как случаите на наблюдения намалявали. С последните две статии за битки с НЛО и извънземни, може да си обясни защо, все по-неясно стават видените обекти, още по-рядко се виждат някакви същества.

    ОтговорИзтриване
  2. От години следя западните източници и ту се появяват "новини", че наблюденията на НЛО са достигнали рекордно висок брой, ту пък точно на обратно - че били рекордно малко. Но е факт, че днешните наблюдения на НЛО не са така впечатляващи като някогашните и рядко са придружени от наблюдения на същества.

    ОтговорИзтриване