07 април 2014

Признаци за предстоящо изригване на Йелолстоун?

Има доста сериозни предположения, че много животни могат да усещат предстоящи земетресения, вулканични изригвания и други бедствия и затова се придвижват далеч от мястото на събитието. Ето една такава статия публикувана през 2010 в блога:


Сега подобно нещо се наблюдава в Йелолстоун, САЩ, само че не с жаби, ами с бизони. За опасността, която представлява този супервулкан съм писал тук:


Историята на настоящата (все още лека) истерия е следната. В YouTube около 20 март т.г. са били качени клипчета в които се вижда как бизони напускат Йелолстоун (поне така се твърди в съпътстващото описание). Започват дискусии в интернет дали предстои гигантско изригване. В началото на април, тази история е подета освен в YouTube и в някои от популярните сайтове в мрежата. Именно тогава разбрах и аз за нея. (ВРЪЗКА)

В момента на писане на настоящия материал (4 април) нищо необичайно не се е случило, а това е близо половин месец след появата на първите клипове. Това забавяне може да се обясни основно по два начина:

1. Няма да има (скорошно) изригване. Това, че някои животни се придвижват от едно място на друго, не значи непременно, че се задава някакво бедствие.

2. Изригването ще е толкова силно, че бизоните доста от рано са започнали да се отдалечават от Йелолстоун, за да са колкото се може по-далеч.

Не знам кой вариант е по-вероятния. Всъщност изглежда всичко тръгва от едно единствено видео в YouTube (в края на статията). То показва бягащите бизони. Други клипчета не намерих. Естествено има такива (като второто което показвам в края на материала) в което се обсъждат тези странни животински миграции, но реално не са показани други животни. Така че съмненията поне на този етап остават.3 коментара:

  1. ако този вулкан изригне ще попречи ли на Европа и другите страни

    ОтговорИзтриване
  2. Не само на Европа, може да има глобален ефект върху цялата планета.

    ОтговорИзтриване
  3. Ще прозвучи газно ама може и за е за добро ����

    ОтговорИзтриване