24 април 2014

Пътник във времето? Супертаен агент? Измамник? Извънземен?

Странното заглавие е изцяло мое, в оригиналната новина дори не се намеква за нещо паранормално. Това съм го виждал много пъти - "сериозните" новинарски източници не виждат или не желаят да видят крайно необичайните нишки, които понякога минават през "стандартните", "обичайните" новини. А такива поне на мен ми се струва, че забелязвам от време на време в съобщенията от медиите. Ето я и новината:

Преди четири месеца (през декември), полицията в Осло е открила млад мъж в окаяно състояние в индустриалната зона на изток от града. Той страда от пълна амнезия - не знае от къде идва и дори как се казва, нямал е документи в себе си. За сметка на това говори много добър английски с източно-европейски акцент. Освен това разбира чешки, словашки, полски и руски. Засега са му дали името "Джон Смит" докато се установи истинската му самоличност.

Норвежката полиция е изпратила снимката му и пръстовите отпечатъци до Интерпол и полициите в някои източно-европейски страни - без резултат.Източник

Наистина е странно, че толкова време не могат да установят кой е този човек. От снимката се вижда, че не е някой беден циганин (с извинение, не искам да обидя никого), за когото близките му няма да се интересуват, ако изчезне. Човекът очевидно идва от културна среда (за това говорят и езиковите му познания), а на такива хора роднините и приятелите веднага съобщават в полицията ако изчезнат. Защо тогава го няма в базата данни на издирваните лица на Интерпол?

Втория странен момент е какво му се е случило, че да изпадне в пълна амнезия? И как така се е озовал в Норвегия?

Сещам се за много "нестандартни" теории, които могат да се приложат към този случай. Не твърдя, че някоя от тях е вярната, но след като 4 месеца една от най-добре организираните полиции в света не може да предложи обяснение, защо да не се пробвам аз да дам някакво?

- Пътник във времето. Човек изпаднал (случайно или не) от бъдещето, загубил паметта си при прехода. Там в бъдещето, той може и да е обявен за издирване, но не и тук и сега.

- Човек от съвсем друга реалност. И друг път в блога съм разказвал за подобни странни случаи. Ето две връзки:- Човек, който въобще не си е загубил ума, но много добре се преструва, неясно с каква цел. Може би е опитващ се да се внедри таен агент на някоя друга страна? Рано или късно, след като не успеят да разберат кой е, властите ще го пуснат - ще го настанят първо в някой обществен дом, той ще си намери работа (като преводач примерно, след като знае толкова езици), ще му издадат норвежки документи на името "Джон Смит", медийния интерес ще стихне към него, ще се слее в обществото. И ще може да изпълнява тайната си мисия. По тази логика може дори да е агент на извънземните :) А може и да е хитър измамник. Роднините му не са го обявили за издирване, понеже ги е заблудил и тях. Казал е "отивам на гурбет, не ме търсете следващите 6 месеца, аз ще ви се обадя".

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Маркирани от извънземни или от дявола?

1 коментар: