22 април 2014

Жителите на лондонско предградие смятат, че ги тормози НЛО

Жителите на Хайгейт, северно лондонско предградие, се оплакват от 18 месеца от силни шумове подобни на експлозии. Въпреки усилията си властите поне засега не са успели да определят техния източник. Това води до редица спекулации.

Хайгейт е модерно лондонско предградие и дом на много знаменитости. Не е място от където се очаква да идват новини за аномални феномени.

Уил Уиткрофт, живеещ в Хайгейт, разказва за поредния инцидент случил се една вечер на скоро около 22:00 ч. Той и годеницата му си седяли на дивана когато чули "много силна експлозия".

"Наистина прозвуча като бомба или газова експлозия. Очаквах до няколко минути да чуя вой на сирени, но нищо такова не стана".

На снимката, Уил Уиткрофт наблюдава небето за евентуални източници на необяснимите звуци:


Някои хора дори съобщават, че техните къщи дори са се разлюлявали или пък че са виждали силни светлинни проблясъци. Кери Килпатрик, телевизионна продуцентка, която разследва звуците, казва, че също ги е чувала.

"Толкова са мистериозни. Понякога се чуват повече от веднъж на седмица, друг път липсват за известно време. Изглежда петъчните вечери са най-предпочитани за проявата им. Може да е по всяко време между 10 вечерта и полунощ."

Кери Килпатрик в търсене на причината за звуците:


Властите провеждат разследване и засега са отхвърлили възможността звуците да се дължат на газови експлозии или пък да са причинени от локалната електрическа подстанция. Също така не са намерили потвърждение те да са свързани с гръмотевиците и светкавиците. Също така са отпаднали вариантите източника да са ремонтни работи в канализацията или метрото.

Друго предположение са били свръхзвукови тътени (при преминаването на такива самолети), но от транспортното министерство са заявили, че ако това е причината, тези звуци са щели да се чуват на много по-голяма територия. Един от общинските съветници е предположил, че звуците може да се дължат на деца играещи си с пиратки в гората, но до сега няма потвърждение и за това.

Жителите на предградието имат своите виждания за това каква може да е причината. Изследване проведено от един вестник дава интересни резултати. Най-много гласове (по 18%) като предполагаеми причинители получават местната подстанция и НЛО-тата. Но подстанцията вече е отхвърлена като източник от разследването.

Източник: OpenMinds
Дата на оригиналната публикация: 10 април 2014
Връзка

2 коментара:

  1. Наистина странно...Иначе самото градче ми е познато пак заради мистериозни наблюдения-През 2005г. там е наблюдаван криптида Мотман (наричан от местните ''Вампира от Хайгейт'').
    Не смятам ,че има връзка между двете,но е възможно в самото градче да има ''нещо'' което по някакъв начин успява да привлича мистериите...

    ОтговорИзтриване
  2. Експлозии, тътен, обучение, свистене... Зачестяват нещо тези явления и странно за тях учени да ги изследват не се намират! Чела съм предположения за ХАРП, но на мен лично ми докарват като от мощна подземна дълбачка. Поне 50% от тези, които съм слушала. Неотдавна в Бургас имаше едни на пристанището, дължаха денонощно... Съжалявам, че нямам запис на този звук! 1:1

    ОтговорИзтриване