21 април 2014

Площадки за излитане на нацистки "летящи чинии"?

На брега на Баренцово море на територията на днешна Русия (на картата) се намират няколко гигантски бетонни кръга построени от германците по време на Втората Световна Война. След края на войната в продължение на десетилетия съветските военни ограничават достъпа на обикновените хора до тази зона. Това естествено поражда спекулации.


Според някои, там нацистите са тествали тайни антигравитационни технологии. За други това са площадки от където са излитали нацистките "летящи чинии". За съществуването на такива технологии се говори от много години и това е една любима на мнозина теория на конспирацията. След капитулацията на германците, плановете за изработка на "летящи чинии" попадат в ръцете на САЩ и СССР, които продължават изследванията в тази насока.

Но да се върнем на странните бетонни кръгове, някои от които сега са под вода.
Може би най-странната теория е, че на тези постаменти е трябвало да се постави фантастичното тайно оръжие познато като "Камбаната" (The Bell, Die Glocke). Твърди се, че този проект е бил разработван в Полша. Представлява метална машина с формата на камбана. Теориите не описват как точно нанася щети на врага и как действа (уж съдържал някакъв течен метал наречен Xerum 525), но се твърди, че при един от опитите с нея, нещата излезли от контрол и загинали 60 нацистки учени. Има отделни под-теории свързани с главната според които, "Камбаната" можела да изкривява времето и пространството и дори да надзърта в миналото.


Все пак има и рационално обяснение - това са просто постаменти на артилерийски оръдия. А защо тогава руснаците забраняват достъпа до тях в продължения на десетилетия? Тези кръгове се намират в близост до границата с Финландия, освен това наблизо има и съветска военна база - може би това са причините за секретността.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар