28 април 2014

По следите на Неси

Чудовища- някои дебнат за тях из непристъпни гори и край дълбоки езера, други се възползват от новите технологии и се надяват да ги зърнат по различните карти направени през сателити. Конкретната снимка е от Apple Maps и на пръв поглед изглежда като 30 метрово чудовище плуващо из езерото Лох Нес в Шотландия (Неси? Ти ли си?). Направена е преди години, но нашумява, когато наскоро историята е разказана от британски вестник.
Със случая се заема и Официалният фен клуб на чудовището от Лох Нес (Official Loch Ness Monster Fan Club). След дълго проучване те стигат до извода, че има вероятност това да е неуловимото чудовище, въпреки че много прилича на вълните, които лодка оставя след себе си. В защита на своята теза изтъкват, че лодка не се вижда и че единствените лодки са акостирали на брега.Противоположна е теорията на скептиците. Те смятат, че това са си вълни от лодка. Според тях сателитът е направил поне две снимки на езерото, като те имат голяма разлика в контраста- едната е в слънчев ден, а другата в мъглив. В такива дни образите са по- неясни и не се виждат добре. На долната снимка се вижда лодка, снимана в ясно време и мистериозният обект, в областта с по- нисък контраст, да плуват един срещу друг.Източници на снимките:Тук и Тук.

Превел и изготвил- Станислав Колев

ПОДОБНИ СТАТИИ:Трейлър за новия филм за Годзила

9 коментара:

 1. Евалата ти правя ! Всекидневно следя този блог и внаги има нещо интересно ! Особено страшните историй. Продължавай в същият дух братле !

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравей, аз съм авторът. :) Иначе и аз се възхищавам на това, което е постигнала Мистерика до сега. Това е и причината да се присъединя. Ще се опитам да пускам по статия на ден, като ще пиша и превеждам неща, за които няма материал на български или ако има, ще гледам да го обогатявам с допълнителна информация от английски сайтове. Ще се опитам материалите да са в духа на тези до сега, като може да има малки изключения- може да има и статии за хорър игри, книги, някой път по изключение и филми.

   Моите материали ще се публикуват в 18:00, като под тях ще стои моят псевдоним в Интернет- daydreamer. Taка може да различавате кой кое е писал :)

   Днес ще излезе третата ми статия- интересна е, аз научих нови неща докато я превеждах.

   Изтриване
 2. Мерси, но този материал всъщност не е подготвен от мен :) Към МИСТЕРИКА се присъедини нов автор, което е много добре - вече няма сам да се грижа за блога и ще има повече и разнообразни статии :)

  ОтговорИзтриване
 3. Пак съм аз. Бих искал да попитам кой разбира от паранормални неща повече. Свързано е със един приятел, той влезе във един бункер от, някоя от войните, ние отидохме да го чакаме по натам да излезе. След това той ни се ядоса, че сме опитвали да го сплашим, като сме викали настоичиво името му, а никой не го е правил. Имате ли представа какво е станало ?

  ОтговорИзтриване
 4. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 5. Това много прилича на историите в които демони се представят за реални хора, като наподобяват гласа им (като в този случай) или дори и външността им. Не казвам, че това точно се е случило, но си струва човек да се замисли :) А между другото, защо сте оставили приятеля ви сам да влезе в бункера?

  ОтговорИзтриване
 6. Беше предизвикателство дали ще издържи вътре сам 5-6 минути издържа 3 минути и излезе. После каза какво се е случило. извинявам се, ако пиша несвързано, но ме занимават във клас. Благодаря за отзивчивостта.

  ОтговорИзтриване
 7. Здравейте блогът е страхотен, но ако може в последно време да обърнете отново време за статия или информация за някой криптид ще ви бъда глагодарен.
  Поздрави!!!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Запланувал съм статия за един по-малко известен криптид - Сналигастър. Скоро ще бъде публикувана. Поздрави :)

   Изтриване