12 април 2014

Мистериозни светлини на камера за дивеч

В САЩ голяма популярност имат така наречените камери за дивеч. Това обикновено са камери които се монтират сред дивата природа и правят снимки само когато сензорите прикрепени към тях регистрират някакво движение. Често пъти около тях се слагат хранилки за птици, сърни и елени и т.н. Така любителите на дивите животни могат да ги наблюдават и без да висят по цял ден и нощ сред шубраците.

Понякога тези камери заснемат и доста необичайни неща за които веднага се появяват предположения, че това са НЛО, духове, бигфут, чудовища и т.н. Ето някои примери от предишни години за такива снимки (не е изключено някои да са просто нагласени измами):

Снимка на призрачно момиче до елен

Мистериозна светлина на снимка от автоматична камера

Снимка на Бигфут в Минесота

Призрачна фигура на снимка

Човек-сянка на снимка?

Поредна странна фигура на камера от дивата природа

Е, и 2014-а няма да мине без такива снимки. Тази е направена на 16 февруари в щата Мисисипи.


Понеже взимам информация за тази снимка от сайт посветен на проучването на НЛО, то там основно се говори за тази версия, на мен обаче не ми прилича толкова на НЛО, колкото на примерно дух с две светещи очи. Една по-скептична версия е, че това може да са фарове монтирани на кабината на високопроходим джип или нещо подобно (понеже там няма път по който да дойде обикновен автомобил).

ИЗТОЧНИК

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Върколак в Бразилия

3 коментара:

 1. Само аз ли забелязвам малката сърна която гледа право в светлините?
  Ако сърната не е макет ,а светлините настина са от джип (въпреки,че не се забелязват гуми)само от шума на джипа животното би избягало без да си и помисли да седи и да го гледа.....

  ОтговорИзтриване
 2. Добър аргумент! Защо сърната не бяга, а гледа като хипнотизирана?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Не е чак толкова железен аргументът. Виждал съм животни, които тръгват да пресичат улица, но като видят приближаваща кола, се спират като парализирани.

   Дори и на английски има такъв израз- да гледаш като елен във фаровете- означава да да замръзнеш на място от паника. Deer in headlights- ако го напишете, ще излязат много снимки на такива елени.

   Изтриване