13 април 2014

Най-добрата НЛО първоаприлска шега - от 1989 г.

Една от най-добрите НЛО шеги е направена на 1 април 1989 и то не от кого да е, а от основателя на компанията Върджин, сър Ричард Брансън. Той поръчва на фирма произвеждаща балони тайно да му изработи специален балон (на снимката) с формата на летяща чиния и оборудван с множество светлини.


Може би ще си кажете като гледате снимката, че няма кой да се заблуди, че това е НЛО. Може би сте прави, ако става въпрос за дневен полет, но Брансън и приятелите му политат с него в 4 часа сутринта. Скоро балонът лети над една главна магистрала водеща към Лондон, като примигва на всеки 10 секунди със светлините си.

Както самия Ричард след години ще напише: "можехме да видим как всеки един автомобил спираше и хората гледаха към НЛО-то летящо над тях".

Това е снимка от гледната точка на хората отиващи рано сутринта на работа в Лондон, не личи че е балон:


Крайната цел била да кацнат в Хайд Парк, но вятърът отвял балона и вместо това кацнали в полето. Брансън казва, че не са имали представа докато са били във въздуха за ефекта който е предизвикала тяхната шега. Радио и ТВ станциите съобщавали за НЛО над Лондон, а полицията и армията била информирана за появата на необичайния обект.

След като кацнали в полето, те били обградени от полицията, които обаче нямали особено желание да се приближат. Накрая изпратили един полицай. Шегата на Брансън не спира до тук. На борда на балона имало дребен човек специално облечен като извънземен. Той бавно излязъл от "НЛО-то" и полицаят си плюл на петите.Сър Ричард Брансън естествено си мислил, че шегата му е доста забавна, но не така мислили и полицаите, когато най-накрая разбрали истината.

"Полицията първоначално не виждаше смешната страна и те заплашваха да ни арестуват. Но скоро и те се присъединиха към забавата."

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар