28 март 2014

Известно свърталище на духове с разрешение за нощен престой и алкохол

Една от най-известните сгради за които се носи мълвата, че е обитавана от духове, е вече с нов режим на достъп. В "Уинчестър Мистери Хаус" в Силиконовата долина в САЩ вече може да се остава през нощта и да се консумира алкохол навсякъде без паркинга.

Ако името ви звучи познато, то не е случайно, тази резиденция със 160 стаи е построена от Сара Уинчестър, вдовица на Уилям Уинчестър, производителят на прословутите пушки "уинчестър", които сме гледали в не един и два уестърна.

Самата сграда построена през 80-те години на 19 век е един огромен лабиринт построен върху 6 акра, с фалшиви врати и стълбища, които не водят до абсолютно никъде. Легендата разказва, че Сара ги е поставила за да заблуждават отмъстителните духове на хората убити от огнестрелните оръжия продавани от нейния съпруг.


На 5 март властите в Сан Хосе са издали разрешение за споменатите по-горе дейности, макар част от помещенията да остават забранени за спане в тях. Освен това намиращото се там кафе ще се преобразува в ресторант.

Източник: io9
Дата на оригиналната публикация: 16 март 2014
Връзка

Явно доста са закъсали за пари, щом вече разрешават такива работи. Преди няколко месеца имаше един случай от САЩ в който група "ловци на духове" се бяха намъкнали (без разрешение) в историческа плантация останала още от времето на робството. За нея също са се носели слухове, че е обитавана от духове. Е, любителите-ловци не срещнали привидение, но предизвикали пожар, който изпепелил дървената постройка до основи. Гледам на снимката, че и тази резиденция е основно дървена, а от едни пияни търсачи на силни усещания всичко може да се очаква. Представям си и какви други инциденти била могли да се случат в този лабиринт от фалшиви врати и стълбища. Един-друг ще се плашат взаимно ентусиастите търсещи духове, някой може сериозно да пострада.

И все пак, лично аз също бих прекарал една нощ на това място, въпреки известния риск.

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Случай с "дама пика" от Плевен

Няма коментари:

Публикуване на коментар