22 март 2014

Някой убива нарочно НЛО-изследователите?

Тази тема не е нова, но наскоро отново се зашумя покрай нея заради участието на Стив Басет (Steve Bassett), активист, в американската радио-програма с национално покритие "Coast 2 Coast". Отделно добре известният Ник Редфърн подготвя нова книга занимаваща се със същата тематика и носеща заглавието "Близки срещи от фатален вид" (Close Encounters of the Fatal Kind).

"Последните случаи включват 44 годишния Пол Вигей (Paul Vigay), водещ изследовател на житните кръгове, който дори е работил по филма на Мел Гибсън "Signs" (Знаци). През февруари 2009 той е намерен удавен край бреговете на Портсмънт, Англия" - разказва пък Найджел Уотсън (Nigel Watson), автор на наръчник за проучване на НЛО случаи.

Уотсън добавя, че макар много НЛО изследователи да вярват, че убийствата са дело на правителствени агенти, някои дори смятат, че те може да са работа на самите извънземни, целящи да прикрият присъствието си на нашата планета.

"Много от тези случаи може да са съвпадения или хората да се опитват да направят нещо от нищо, но има със сигурност и странни инциденти. НЛО изследователят Филип Шнайдер (Philip Schneider) ставаше все по-уплашен за своята лична сигурност, твърдеше, че "правителствени ванове" са го следвали, а има и няколко опита неговата кола да бъде изблъскана от пътя. Неговите най-лоши страхове се потвърдиха през януари 1996. Негов приятел го намира мъртъв в неговия апартамент в Уилсънвил, Орегон. Първо са мислили, че е починал от инфаркт, но аутопсията показала, че е бил удушен."

"Когато събереш информацията на едно място, се получава, че има удивителен брой уфолози починали при странни обстоятелства още от 50-те години на ХХ век. Изтъкнатият активист Стивън Басет подкрепя идеята, че американското правителство регулярно убива невинни граждани, които са се опитвали да проучват НЛО случаи като Розуел или които са опитвали да накарат правителството да разкрие истината за НЛО-тата."


Стив Басен, който спечели наградата "Изследовател на година" от тазгодишната Международна НЛО конференция, дискутира мистериозния "клъстер" от фатални случаи, които той вярва, че може да са свързани с правителствените агенти. Басет казва:

"Това което намираме е клъстер от случаи, които се отличават от статистическото разпределение. Опитвам се да бъда внимателен в езика си за да не разстройвам семействата. Ако правителството е свързано, това не е хубаво. Въобще не е хубаво."

"Това е трудна материя, защото е невъзможно да се докажат индивидуалните случаи. Това което правя е да вдигна алармата за обобщените случаи (клъстери) отличаващи се от статистическия фонов шум. Това е рисковано, понеже членовете на семействата може да се засегнат. Никога не казвам със сигурност, че конкретен случай е убийство. Нямаше да се занимавам, ако това не беше единствената възможност да се предотвратят такива случаи за в бъдеще - публичността."

Теорията, че американското правителство или други незнайни сили убиват НЛО изследователите не е нова, като някои казват, че това започва още през 1947 и убитите наброяват няколко десетки.

"През 1971 година, Ото Биндер (Otto Binder) твърди, че поне 137 НЛО изследователи са починали при мистериозни обстоятелства през 60-те" - Уотсън разказва. "30 годишно изследване на Тимъти Худ (Timothy Hood) също разкрива, че през 70-те има множество случаи на изследователи, които са били убити, починали са от внезапна смърт или са станали жертви на съмнителни "самоубийства" или неубедителни естествени причини."

Най-ранния случай датира от 1947 и според Уотсън елементи от историята все още не са обяснени.

"Смъртните случаи свързани с НЛО-тата започват веднага след като Кенет Арнолд изследва случай на наблюдение на "флотилия" от НЛО през Юни 1947. При този случай Харолд Дол наблюдава 6 НЛО оформени като гевреци, които изпускат горещ материал като сгурия върху неговата лодка, изгаряйки ръката му и убивайки неговото куче."

На следващия ден неговия работодател Фред Лий Крисман посещава мястото където това се е случило край остров Маури, където намира тонове отломки и вижда още едно НЛО. Кенет Арнолд е извикан за да разследва случая и заедно с него идват двама човека от военновъздушните сили - капитан Дейвидсън и лейтенант Браун. Те не са впечатлени от свидетелските показания, но взимат проби от отломките за изследване.

"Докато са се връщали към тяхната база в Калифорния, двигателят на техния самолет се запалва и двамата военни загиват при катастрофата със земята край град Келсо в щата Вашингтон. Някой се обажда анонимно в местен вестник и съобщава имената на загиналите преди те официално да са оповестени и завява, че самолетът е бил свален защото е превозвал фрагменти от летяща чиния."

Когато самият Кенет Арнолд излита от Такома, неговият двигател отказва и той каца аварийно. Проверявайки самолета си, той вижда, че горивните клапи са затворени от някого. Поул Ланс, репортер от "Такома Таймс", който отразява историята умира внезапно след две седмици от минингит.

"Днешните уфолози мислят, че това е била сложна измама, която е излязла извън контрол и целта и е била да се дискредитира Кенет Арнолд" (С неговото наблюдение на няколко НЛО няколко месеца преди историята на остров Маури се започва съвременната НЛО ера).

Уотсън казва, че колкото по-надълбоко закопаваме, толкова теориите стават по фрапиращи.

"Според теориите на конспирацията ЦРУ убива президента Кенеди, защото е искал да сподели НЛО тайни със Съветския съюз" - разказва Уотсън - "също така Мерилин Монро е предполагаемо убита защото твърде свободно е говорела на НЛО. Вечерта преди нейната смърт, тя говори в шоуто на телевизионната знаменитост Дороти Килгален за Розуел. Самата Килгален умира при мистериозни обстоятелства на 8 ноември 1965 година."

И докато тези спекулации продължават да са "гореща тема" сред НЛО средите, Уотсън уточнява, че "много от тези истории звучат невероятно и много от тези смъртни случаи имат нормално обяснение. Правителствените агенции може да се намесват, но изглежда твърде крайно да убиват хора, особено в продължение на десетилетия, когато има по-лесни начини да се дискредитират НЛО изследователите."

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Извънземни се крият в нашите атоми, а котките са извънземни шпиони

5 коментара:

 1. Анонимен22 март, 2014 12:07

  супер си продължавай

  ОтговорИзтриване
 2. Анонимен22 март, 2014 12:08

  напиши нещо за зомбита
  ако може

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Стига да намеря подходяща статия. Иначе съм писал преди и по тази тема.

   Изтриване
  2. Анонимен23 март, 2014 17:12

   зомбита живи мъртви . Могат да се убият само с куршум в главата или ако е със даден ритуал съживен мъртвеца има шанс да не могат да се убият приковават се към ковчега със сребърен кол и се затваря и заравя зомбито . походката и движенията всички ги знаем .

   Изтриване