02 март 2014

10 странни неща изплували на брега

1. Човешки стъпала в обувки

От август 2007 единадесет човешки стъпала са изплували от океана край бреговете на Британска Колумбия, Канада и Вашингтон, САЩ. За това вече съм писал в тази статия в МИСТЕРИКА

Засега само 5 от стъпалата са идентифицирани и в никой случай не става въпрос за убийство. Все пак това е статистическа аномалия в такава малка зона да изплуват толкова много стъпала.

2. Гигантски лего фигури

И за това вече съм писал в блога в тази статия, което ме радва - МИСТЕРИКА за няколкото години свое съществуване е успяла да обхване огромна тематика.

В старата статия съм писал, че изплувалите фигури са общо три - в Холандия, в Англия и във Флорида. Вече има и четвърта фигура - на брега на Лос Анджелис.


3. Хиляди банани

На 7 ноември 2007 хиляди банани покриват брега на холандски остров. Това се дължи на паднали от кораб товарни контейнери. На този бряг и преди са изплували подобни загубени пратки.


4. Любовни писма от времето на Втората Световна Война

След преминаването на ураганът Санди (през 2012 г.) момче от Ню Джърси намира 57 писма писани в периода 1942-1948 от Дороти Фалън за нейния любим и бъдещ съпруг Лин Фалън.

Лин умира през 1991, но Дороти е била жива (на 91 г.) и писмата са и върнати. Не е ясно как писмата са се озовали на брега.

5. Тренировъчна мина

Тя изплува на плаж в Миями, Флорида през 2011. Не е толкова опасна, колкото истинска бойна мина, но пак може да убие. Така и не се разбрало от къде е дошла.


6. Надгробни плочи

През 2012 на бряг край американския град Сан Франциско изплуват две надгробни плочи на две жени починали съответно през 1876 и 1890. От къде са се взели? Скоро мистерията е разплетена. През 40-те години на ХХ век, властите преместват телата от старо градско гробище, като каменните плочи се ползват за строителен материал. Тези две отиват за направата на стена във водата целяща да реши проблема с ерозията.


7. 100-годишно уиски

През 1901 кораб с уиски корабокрушира край Северен Уелс. Местните хора пият до забрава преди да се появят властите. И до днес могат да се намерят заровени в пясъка бутилки с алкохол.

8. 29 000 гумени патета

През 1992 при буря потъва в Тихия океан търговски кораб от Китай. Сред превозваните стоки са и гумени патета за баня. Това се оказва щастлив инцидент за океанолозите. Тези патета плуват на повърхността и не потъват. Чрез тях учените проследяват морските течения. Някои от патетата стигат до Арктика, а други до Великобритания (което им отнема 15 години плаване).

9. Кокаин на стойност 70 милиона долара

Всъщност за наркотиците не е толкова странно да изплуват по бреговете. Повечето се доставят по море или се пускат от самолети, така че чанти и дори цели сандъци редовно са намирани тук и там - обикновено никой не се появява за да претендира за загубена собственост.

Но може би най-голямо количество се появява на плаж край Токио - общо 78 килограма на стойност 70 милиона долара.10. Фигура на "Извънземното"

През 2012 бреговата полиция намира на брега край Олд Портсмут, Англия фигура която е точна реплика на извънземното от филма "E.T." на Стивън Спилбърг. Оказва се, че фигурата принадлежи на Маргарет Уелс и наскоро е била открадната от дома и. Явно крадците са изхвърлили извънземното в морето. Маргарет казва пред медиите, че винаги е знаела, че "извънземното" ще се върне вкъщи.ИЗТОЧНИК

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Розовото езеро Хилиър в Австралия
Реките които се пресичат...и си продължават пътя
Напълно прозрачно водно същество

Няма коментари:

Публикуване на коментар