31 януари 2014

Идеално разрязаната скала

На 400 метра от санаториума "Кисегач” в Южен Урал, Русия се намира интересен камък наречен от местните "Разбитото сърце".

Някои хора твърдят, че когато са край това интересно формирование, тях ги обзема спокойствие, сърдечният им ритъм се нормализира, а главоболието им изчезва.


В санаториума разказват следната легенда. Някога двама пациенти, мъж и жена, се влюбили един в друг. Но те имали семейства при които трябвало да се върнат. В последния ден от престоя си, те отишли при камъка и така сърцераздирателно заплакали, че камъкът под тях се разцепил от мъка.

Геологът Владимир Попов не се впечатлява от легенди, но признава, че за първи път вижда подобно нещо. Според него скалата може да е срязана с диамантен трион или режеща машина с диамантен диск. Не е възможно бавнодействащите природни стихии като слънцето и водата да направят такива перфектни форми. Ако камъкът не е резултат от човешка дейност, единствения вариант за естествено образуван такъв перфектен срез е идеално попадение на мълния.

Източник

А, аз да попитам - къде забравихте извънземните :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар