29 януари 2014

Гоблин прогонва полицаи от участъка им

Редовно от Африка идват такива истории. Те са толкова обичайни, колкото примерно у нас историите за хора нахапани от кучета. Това ми дава повод за размисъл - защо нямаме такива новини идващи от Европа или САЩ, поне не в мейнстрим медиите. Сетих се за три възможни обяснения, като най-вероятното е първото:

1. Суеверията продължават да са широкоразпространени на "Черния континент", за разлика от Европа и Америка където се предполага, че хората са по-образовани и културни. Заради суеверията на мнозина африканци им се привиждат гоблини и какви ли не същества

2. И в "цивилизования свят" също се случват такива срещи с гоблини, но поради предрасъдъците, те не се смятат за реални, а за плод на психическо разтройство и въобще не достигат до новините.

3. "Гоблини" и други подобни същества има, но те живеят основно във Африка.

Семейство от Булавейо (вторият по големина град в Зимбабве) е занесло в куфар един гоблин в местна полицейска станция. Според тях, съществото било притежание на един от наемателите им.

Ето какво разказва един полицай:

"Ние чухме викове от офиса за срещи с гражданите и повечето полицаи се втурнаха за да видят какво става. Всички се бяха събрали около един куфар."

Заедно със семейството дошъл и един народен знахар, който отворил куфара. В този момент странно изглеждащо същество изскочило от бутилка пълна с кръв.

"Никой не ни подсети, че трябва да бягаме. В един миг офисът бе пълен, а в следващия празен. Мисля, че някои от хората излязоха през прозорците защото не можехме всички да минем през вратата. Дебели и слаби полицаи, всички бягаха крещейки" - продължава полицаят.

Полицаите са дали различни версии за това как е изглеждал гоблина. Според едни той приличал на змия с кучешка глава, според други имал вида на куче с люспи като на мравояд. Всички обаче са съгласни, че миришел ужасно. Разказват, че знахарят надвил гоблина и го изгорил.

Говорителят на полицията в града е бил потърсен за повече информация и той е потвърдил, че е имало такъв инцидент.

Източник

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Мистериозните къщи

1 коментар:

  1. Представяте ли си? Аз цял живот искам да видя нещо такова и ако нещо ми се яви да избягам! Няма начин това да стане, не казвам, че няма да се уплаша, но казвам, че страхът няма да надделее. Може би пък трябва и малко разум, но преди това ще го огледам добре, защото едва ли ще видя нещо подобно някога отново.

    ОтговорИзтриване