23 януари 2014

Мотман - това са били "зелените барети"?!

Мотман е най-известният представител на така наречения от криптозоолози и паранормални изследователи клас "летящи хуманоиди". За първи път е видян през 1966 на север от град Поинт Плезънт от две двойки пътуващи с автомобили.

Наблюденията продължават до 15 декември 1967-а, когато се случва ужасна трагедия. Вечерта на тази дата мостът "Силвър Бридж" над река Охайо се срутва в резултат на което загиват 46 души. Мнозина считат, че появата на Мотман е било поличба за предстоящата трагедия.

В различни статии съм споменавал за това същество, ако не сте запознати с него може да погледнете този материал:


Има много теории за произхода му, в някои от тях са намесени военните - че съществото е създадено при зловещ военен експеримент или пък че каквото и да е било (примерно извънземно), в крайна сметка е заловено от военните. Това обаче е първата теория, която чувам и която твърди, не просто, че военните имат някаква връзка с мотман, а че военните СА мотман.

За първи път тази история излиза във февруарския брой на "Soldier of Fortune". Доколкото разбирам това е списание посветено на армията, въоръжението и т.н. Явно броевете му излизат предварително, защото още сме януари. Освен това в оригиналната статия дори не се посочва това като теория, а направо се твърди, че това е истинското разрешение на загадката.

Според автора на статията Харолд Хъчисън, специални армейски формирования са тествали край Пойнт Плезънт нов тип парашути, които да се използват във войната във Виетнам. Те са били боядисани с луминисцентна боя за да са по-ясно видими при тестовете.


Тези светещи в тъмното парашутисти от "зелените барети" били причина за появата на легендата за мотман.

Хм, възможно е тези нощни скокове с парашут да са допринесли за разразилата се психоза по онова време, но те със сигурност не могат да обяснят всички случаи. Като например, двойката, чийто автомобил е бил преследван на висока скорост от същество с червени очи. "Зелените барети" са наистина добре подготвени военни, но чак пък да могат да надбягат автомобил?! Може би те са били там, не за да тестват някакви си парашути, а за да уловят съществото?

Много от изследователите също не намират обяснението за "зелените барети" за задоволително. Така, че колкото и да му се иска на Хъчисън, на тази история не е поставена точка.

А между другото, ето и емблема на "зелените барети" използвана във Виетнам:


Източник: CRYPTOZOONEWS
Дата на оригиналната публикация: 10 януари 2014
Връзка

3 коментара:

 1. Няма логика баретите да се маскират и да сеят страх в някакво малко градче (в случай доколкото четох за Мотман не е забелязван само в Пойнт Плезънт но и в други градчета в района)
  Пък и очевидците видяли Мотман твърдят че са видели голям хуманоид с ярки хипнотични червени очи и огромни криле на гърба си(спомням си че имаше и очевидец който е твърдял че е видял Мотман да левитира във въздуха)

  ОтговорИзтриване
 2. След като това е военно списание мога само да предположа, че е казано като РЕШЕНИЕ на въпроса, с цел да се разсее вярата в съществуването му, въпреки че не е толкова лесно. А и не ми се струва достоверно, както каза Анонимният по горе, баретите не са с червени очи, нали? Просто няма логика.

  ОтговорИзтриване
 3. То и френски командоси нямаха място на онази нива, ама ги биха :)
  Някой нещастен парашутист в черни дрехи и очила за нощно виждане закачил с парашута задната броня на колата и са го влачили от страх мислейки да, че ги гони мотман :)

  ОтговорИзтриване