17 януари 2014

С какво се "напушват" делфините

Оказва се, че не само хората използват "весели цигарки", делфините също са намерили начин да се "напушват". Предвид обаче това, че те живеят във водата, този процес при тях не е свързан с вдишване на дим от някакви растения или гъби, а с консумирането на вид риба съдържаща определени токсини.

Учените са наблюдавали как след като делфини са дъвкали този вид риба, те изпадат в състояние подобно на транс. Не стига това ами делфините са си предавали рибата един на друг, все едно си предават "лулата на мира".

Ето снимка на един подводен "наркоман" :)


А ето и снимка на дрогираните делфини, които се носят в състояние на транс в близост до повърхността:


Източник

Тази статия бе много интересна за мен поради две теории.

Първата теория твърди, че високата интелигентност на хората се дължи на това, че са консумирали психотропни вещества (основно от гъби). Именно това ни е отделило от маймуните. Делфините се смятат за може би вторите по интелигентност същества след хората, дали и те не са развили своя ум благодарение на подобни вещества?

Втората теория е дори още по-интересна. Тя твърди, че някои халюциогенни вещества спомагат за постигане на контакт с други същества от други измерения и реалности. Това е било известно на шаманите на различните племена, които в състояние на транс се "срещат" с "боговете" и получават напътствия от тях. Какво ли "виждат" делфините когато изпаднат в такова състояние? Дали и те се срещат с "машинните елфи"?

Може би не сте запознати с термина "машинни елфи". Надявам се съвсем скоро да посветя цяла тема на тях и на човека, който за първи път е въвел този термин - Терънс Маккена.

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Сладководните октоподи на Оклахома - доводи "за" и "против"
Учени създават нефт от водорасли за минути
Разнородни мистерии - разгадана, нова и от миналото

2 коментара: