05 декември 2013

Тъмната страна на летящите хуманоиди

С така наречения феномен "летящи хуманоиди" са свързани много истории, има и много теории. Известният изследовател Ник Редфърн припомня тъмната страна на това явление - това, че често те се явяват като зла поличба или оказват негативно влияние на виделите ги.

Най-известният такъв пример безспорно е Мотман (Човека-пеперуда). Това същество се появило през 1967 край Поинт Плезънт, САЩ. То продължавало да бъде наблюдавано до деня в който се случило голямо нещастие - мостът над река Охайо се срутил и загинали десетки души.

Като друг пример е дадено "Чудовището от Флатудс" появило се в нощта на 12 септември 1952 край едноименния град в Западна Вирджиния. За този случай самият Ник Редфърн предполага, че е дело на военните, тази негова теория съм я описал тук:


Военен експеримент или не, фактите са си факти - известно време след случая, младежите и възрастните, които са видели това същество, страдат от истерия, повръщане, неразположение. Кучето на един от хората също започнало да повръща и умряло след няколко дни.

Редфърн се връща и доста по-назад в историята - през 1746 по време на битката при Калоден в Шотландия над бойното поле се твърди, че се появява гигантско черно същество. Дали то известява трагичния изход за една от воюващите страни - якобинците? Повече от 1500 от тях загиват, а якобинското въстание е потушено от лоялните към британската корона сили.

Във фолклора на северноамериканските индианци има едно същество което те наричат Ишкитини. То прилича на огромен бухал и се счита за поличба за смърт. В Централна и Южна Америка също има подобно същество - нарича се Камазоц което буквално се превежда като "Прилеп на смъртта".

Като говорим за прилепи нека се върнем в съвремието. В нощта на 26 септември 2006 баща и син наблюдават странно същество край Уисконсин, САЩ. То е описано като наполовина човек, наполовина прилеп с големи крила и жълти очи. То атакувало автомобила им с който се движели към град Хоумен. След като изчезнало и двамата се почувствали страшно зле и дори се наложило да отбият край пътя за да повръщат.

В Англия пък си имат същество подобно на Мотман, само че наречено Оуман (Човека-бухал). То е наблюдавано на различни места и в различни години, като се твърди, че срещите с него продължават и до днес. Редфърн споменава за един негов приятел и изследовател на паранормалното - Джон Доунс. Джон никога не е виждал съществото, но няколко пъти е пробвал да разследва случаи при които е бил наблюдаван от други хора. Винаги обаче точно тогава започва да го спохожда невероятен лош късмет до степен да го принуди да се откаже от разследванията си.

Източник: Mysterious Universe
Дата на оригиналната публикация: 20 ноември 2013
Връзка

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Хиляди хора виждат един и същ човек в сънищата си
Зомби апокалипсис предизвикан от извънземни
Проклятие и призрачно момиче (Нигерия, Гърция)

Няма коментари:

Публикуване на коментар