17 декември 2013

Мистерията на появяващите се от никъде монети

Това е материал написан от Фред Лундгрен за Huffington Post. Оригиналната статия е тук:


Айнщайн някога е казал: "Реалността е просто илюзия, макар и много упорита".

Хората, които са имали паранормални преживявания от какъвто и да е вид, е най-вероятно да се съгласят с Айнщаин. А един от най-често срещаните феномени е този на появяващите се от никъде монети.

Такива истории са характерни за целия свят, дори и за места, където монетите не се употребяват като пари.

Учените отхвърлят тези разкази защото често личните преживявания са компрометирани от така наречения "когнитивна склонност" (бел. Г.Б. в българската Wikipedia има кратка статия за този термин, но е трудна за разбиране от неспециалисти, затова аз бих дал следното определение - склонност да се правят грешни изводи на базата на това в което се вярва). Примерно, по невнимание сме изпуснали монета на пода и по-късно заключаваме, че се е появила магически там.

Нуждата от научно доказателство за този феномен намалява с неговата честота на проявление, особено ако се случва в собствения ти дом. Ако го видите, съмненията се заменят с удивление. За да придадем някакъв смисъл на случващото се, ние трябва да се обърнем от логиката към метафизиката.

Монетите от долната снимка мистериозно са се повявали у нас през изминалите 10 години. Тези от външното "сърце" са намирани от моята съпруга или от мен а тези от вътрешното - от нашата по-малка дъщеря.


Тези монети взеха да се появяват малко след ненавременната смърт на моя тъст. "Дий" бе успешен бизнесмен и масон от 32-ра степен, който имаше някои интересни хобита като изучаването на астралните полети, регресивната хипноза разкриваща минали животи и прераждането.

Малко преди неговата смърт моята съпруга започна да се страхува, че той няма да бъде с нас още дълго и един ден през сълзи му каза: "Дий, не смей да умираш, но ако го направиш, дай ми знак, че си с мен, но недей да ме плашиш".

След неговата смърт монетите започнаха да се появяват в нашия дом, не една и две, а буквално десетки.

Или моето семейство е небрежно с парите си или монетите се появяват от въздуха. Убедени сме че е второто.

В някои случаи намираме монети на необичайни места, което сигурно може да бъде обяснено, но тяхната поява винаги предхожда някакво събитие с голямо финансово или живото-променящо значение. В един момент спря да бъде съвпадение.

Наскоро нашата дъщеря започна да поставя под въпрос нейното решение отново да излиза на срещи след като бе прекратила една дълга връзка. Тя прие поканата на един нов джентълмен да излязат на вечеря в ресторант. Тя спря по пътя да зареди колата с гориво и когато махнала капачката на резервоара, една монета изпаднала от там. Дъщеря ни смята, че дядо и по този начин е казал "Аз одобрявам".

При едно от първите проявления през 2004, моята съпруга е носела продукти купени от бакалията в кухнята и забелязва монета на пода. Тя я прескочила и започнала да разпределя продуктите. Няколко мига по-късно втора монета буквално паднала от никъде, на няколко сантиметра от първата. Тези монети са били далеч от уреди, маси и столове. Когато моята съпруга се обърнала при звука на падналата втора монета, тя забелязала, че нашата пуделка се е вторачила в монетите все едно може да види нещо невидимо за човешките очи.

Фред Лундгрен довършва разказа си с това, че в къщата им са се случвали странни неща още преди смъртта на тъста му. Като например стъпки на горния етаж когато там е нямало никой, еднократната поява на привидение облечено в униформа от Гражданската война в САЩ и т.н. Спестявам тази част от материала понеже не е свързана с основната тема на настоящата статия - появяващите се от никъде монети.

Няма коментари:

Публикуване на коментар