15 декември 2013

Читателски проучвания: Слендерман и Кървавата Мери

Тези текстове свързани с легендите за Слендерман и Кървавата Мери ми бяха изпратени от млади читатели на блога.

Slender Man е висока фигура, с високи ръце почти докосващи земята. Той също има уменията да се телепортира на разстояние на около 200 m. Има и пипала, но той си ги крие в гърба. Използва ги за самозащита и за стряскане на хората. Също така, той е тъжен и понякога не отвлича никого и изкарва пипалата си защото е щастлив, но хората си мислят че той ги атакува и те бягат. Затова той още повече се натъжава.

. Slender Man избягва слънчевата светлина, защото тя го убива. Много хора го смятат за вид дух, или фантом, но той всъщност е подобие на човешка фигура, направена от не-естествена плазмена материя. "Честите случай при среща с Slender Man". Ако носите видео камера,или друго записващо устройство на екрана се губи картината, наподобява загуба на сигнала при телевизор. И също така може внезапно да усетите необичайно изтръпване.

*********************

Смята се, че американският щат Пенсилвания е родното място на Кървавата Мери. В малка къща там живеела особена старица, която почти не контактувала с останалите хора. Отивала в населените места само когато трябвало да продаде събраните от нея билки. Така се прехранвала.

Никой и не желаел да дружи с нея, дори да я приближи, освен ако не е наложително, защото всички я смятали за зла вещица, която може да ги омагьоса с един поглед.

По същото време, по което живеела билкарката, регионът бил сполетян от странна, в същото време и зловеща беда – малки момиченца започнали да изчезват, без някой да чуе за тях след това. Вината паднала върху Кървавата Мери. Въпреки страха си, група родители се престрашили и отишли при нарочената за вещица отшелница.

Тя отрекла да има нещо общо с липсващите деца. Част от посетилите я обаче забелязали зловеща промяна в нея – вместо да бъде по-стара, тя сякаш била подмладена.

Сега Блъди Мери е само коктейл, но преди време е била истинско проклятие.

Малко след посещението при вещицата се случило необичайно събитие. През една нощ дъщерята на мелничаря станала от леглото си и и тръгнала по посока на силна светлина, която идвала нейде от гората. Родителите й се опитали да я спрат, но сякаш момичето било водено от неестествена сила, на която не можело да се противостои.

Така момичето поело към мястото, от където идвала светлината, а цялото семейство на мелничаря заедно с всички хора, живеещи близо до тях, тръгнали след него.

Процесията скоро наближила горската обител на Кървавата Мери, но вещицата ги усетила и прекъснала магията, опитвайки се да избяга. Един от селяните обаче успял да предотврати бягството й, простелвайки я със сребърен куршум. След като била заловена, тя била изгорена на клада.

Близо до къщурката й, селяните открили заровените телца на всички изчезнали момичета. Вещицата ги примамвала, убивала ги, а кръвта им изпивала, за да се подмладява.

*********************

Освен това те твърдят, че училището в което учат е построено върху старо турско гробище и децата понякога виждали духове. Не можах да намеря потвърждение и затова няма да споменавам кое е въпросното училище, нито дори в кой град се намира, за да не му уронвам престижа.

Няма да се изненадам, ако това е истина, няма да първият подобен случай. Ето нещо подобно от Оряхово:

Училище върху гробище откриха при разкопки

ПОДОБНИ СТАТИИ:Няколко способа за безсмъртие взети от митологиятаЧовек умира след като отваря "кутията на Пандора"Научно изследване за произхода на "Червената шапчица"

Няма коментари:

Публикуване на коментар