01 декември 2013

Експериментът "Филаделфия"

След като разказах накратко за конспирациите около убийството на американския президент Кенеди, днес ще представя друга класическа конспирация, градска легенда, а може би истински паранормален случай (зависи от гледната точка). Експериментът "Филаделфия" се предполага, че е военен опит на САЩ извършен през 1943, довел до фантастични/катастрофални резултати.

Мненията по тази тема варират. Според някои такъв случай въобще няма. Според други действително е бил проведен експеримент, но в него е нямало нищо необичайно - просто военните са експериментирали с технологии за скриване на боен кораб от радарите. Според трети корабът не само е изчезнал от екраните на радарите, но не е можел да се види и с просто око. Спори се и кога точно е бил проведен този опит - някои казват 28 октомври, други на 22 юли, трети казват, че всъщност е имало два отделни експеримента и т.н.

Ще пропусна скептичните и не толкова крайните теории. Ще разкажа за най-фантастичното което успях да намеря по темата, което е почерпено от тази статия:


Was the Philadelphia Experiment the Opening of Pandora’s Box?

Експериментът се базира на "Общата теория на полето" на Албърт Айнщаин. Идеята била, че ако се изкриви светлината, ще се изкриви и пространство-времето и корабът, който се намира насред това изкривяване, ще стане невидим. За целта били поставени два масивни тесла-трансформатора и два генератора на американския разрушител "USS Eldridge" намиращ се край Филаделфия.

Когато генераторите били включени, електрическата им енергия започнала да зарежда тесла-трансформаторите, които произвели електромагнитно поле обхващащо целия кораб и пространството наоколо. Неговата енергия все повече нараствала, а разрушителят бил обгърнат от зелена мъгла.

Внезапно корабът изчезнал и то не само от радарите, но и от самото пространство. Твърди се, че внезапно се материализирал на няколкостотин километра от мястото на експеримента в Норфолк, Вирджиния. Постоял там няколко минути след което отново се прехвърлил във Филаделфия.

Военните веднага се втурнали към кораба за да проверят какво е положението. Част от екипажа липсвал, други били дезиорентирани. Трети се били слели със самия кораб - подавали се наполовина от палубата, или пък перилата минавали директно през тялото им. Те били живи - просто били едно с кораба.

Много от екипажа били убити веднага на място, други били взети за изследване, а трети заключени завинаги по лудници. Тези, които били най-малко засегнати, разказвали, че им се губи какво е станало за време от няколко минути до няколко часове.

Някои от екипажа на злощастния кораб след време навлезли в това, което започнали да наричат "дълбокото смразяване" - не се движели, не говорели, по никакъв начин не комуникирали с външния свят. Този ефект продължавал с дни и дори месеци и докарвал моряците до лудост. Те твърдели, че през това време можели да виждат изчезналите членове на екипажа.

Единствено другите моряци можели да ги изведат от това "дълбокото смразяване", но това било опасно, веднъж двама избухнали в пламъци и горели 18 дни въпреки опитите да бъдат загасени.

ПОДОБНИ СТАТИИ:
Убийството на Кенеди - най-голямата конспирация

2 коментара:

  1. Това е Creepypasta много ще интересно да видим и друти ;)

    ОтговорИзтриване
  2. http://www.youtube.com/watch?v=58Hzsb3XIBM Видеото е много инересно и го препоръчвам за гледане както и иусера който се занимава със всякакви паранормални или странни неща

    ОтговорИзтриване